Nu er det igen muligt at komme på fysiske AMU-kurser i svejsning.

15.05.20 DIB Nyheder

Fysiske AMU-kurser genåbnet for svejsning, transport og rengøring

Mandag 18. maj rykker to svejsere fra Rødekro Smedie på amu-kursus for at få fornyet deres certifikater. DI glæder sig over, at det nu igen er muligt, men påpeger, at visse brancher stadig mangler muligheden.

Fra mandag den 18. maj er det igen muligt for medarbejdere at deltage fysisk i flere AMU-kurser, som en del af anden fase af genåbningen af Danmark. Det gælder AMU-kurser på transportområdet, AMU-certifikatkurser, AMU-kurser på rengøringsområdet samt AMU-kurser, som udgør afslutningen på kontraktuddannelser.

Blandt de virksomheder, der har set frem til muligheden er Rødekro Smedie, hvor 4 mand ikke har haft mulighed for at få fornyet deres certifikater gennem foråret, hvor virksomheden normalt har en stille periode, og kan udfylde denne ved bl.a. at recertificere på  AMU-kurser.

- Vi har opretholdt fuld bemanding gennem coronakrisen, og vi har generelt ikke været så hårdt ramt. Selv om der har været et par kransager, hvor vi har manglet teknikere fra Sverige, har vi haft ordrer i bogen, og der er kommet nye til, så vi har klaret os uden afskedigelser. Nogle af vores smedes certifikater er udløbet, så vi er glade for, at de kommer afsted og får dem fornyet. Det betyder meget for os og vores kunder m.h.t. vores 1090 certificering, siger Birger Jørgensen, direktør i Rødekro Smedie.

Læs også: DI: Fantastisk 1. maj-nyhed med renovering af boliger for 30 mia. kr.

Udfordring løst

Den udfordring bliver løst fra mandag, hvor i første omgang to mand skal afsted på certificeringskursus. Senere på måneden skal flere medarbejdere afsted.

- Nogle har mellem seks og otte certifikater, der skal fornyes med jævne mellemrum. For dem varer kurserne cirka halvanden uge. Andre skal kun afsted et par dage. Men under alle omstændigheder glæder vi os over, at der igen kan komme medarbejdere afsted, siger Birger Jørgensen.

I DI kvitterer underdirektør Lone Folmer Berthelsen også for, at der bliver åbnet mere op i AMU-systemet.

- Selvom Danmark på flere områder er lukket ned, er det afgørende, at medarbejdere i de virksomheder, der er i gang, kan få fornyet f.eks. deres AMU-svejsecertifikater. Flere virksomheder har også behov for, at deres medarbejdere i en tid med corona får flere og nye kompetencer indenfor rengøring, siger hun.

Læs også: Virksomheder baner vej for åbningen af Danmark

Nogle områder mangler stadig

Men selv om DI er glad for åbningerne af nogle fysiske AMU-kurser, mangler der stadig muligheder for fx fødevare- og medicinalbranchen, hvor smitterisikoen stadig gør det umuligt at åbne fysisk på AMU-centrene.

- Derfor har DI også ønsket, at det bliver muligt at få afviklet AMU-kurser virksomhedsforlagt. Mange virksomheder vil ikke udsætte deres medarbejdere for smittefare ved at sende dem på kursus på en skole med medarbejdere fra andre virksomheder. Det kunne også være en hjælp til uddannelsesinstitutionerne, der har problemer med lokalekapaciteten, siger Lone Folmer Berthelsen.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Få hjælp

Få gratis rådgivning, hvis din virksomhed er udfordret af corona
Industriens Fond tilbyder gratis rådgivning til virksomheder med 10-500 ansatte der beskæftiger sig med produktion, fremstilling eller teknologi her i Danmark. Ring 33773417 nu og hør, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Læs mere på Genstartnu.dk

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Christine Bernt Henriksen

Christine Bernt Henriksen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3802
  • Mobil +45 2949 4695
  • E-mail cbh@di.dk

Relateret indhold