29.05.20 DIB Nyheder

Ledigheden sætter ny trist Danmarksrekord

Nye tal: Ledigheden steg i april måned til det højeste niveau i syv år og næsten tredoblede den hidtidige rekord fra marts, for hvor meget ledigheden nogensinde er steget på en enkelt måned. Ledigheden er dog siden faldet igen i løbet af maj.

Danmarks Statistiks officielle tal for ledigheden viser, at ledigheden i april steg med 35.500 personer til 152.800. Det svarer til en ledighedsprocent på 5,4 pct.

- April har med 35.500 flere ledige sat endnu en ny trist rekord for, hvor meget ledigheden kan stige på bare en enkelt måned. Stigningen er næsten tre gange så stor, som den vi så i marts, som ellers også var ny rekord. Og selvom de mange flere ledige i april var forventet, viser det med stor tydelighed, hvor stort et tilbageslag vores samfund er blevet udsat for, siger Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri (DI).

- Krisens største knockout til arbejdsmarkedet kom i anden halvdel af marts, og det er faktisk det slag, som april-tallet i høj grad afspejler. Det skyldes, at de, der blev ledige i midten af marts, kun talte delvist med i opgørelsen for marts, men indgår i hele april måned, hvis de stadig er ledige, siger Steen Nielsen.

- Siden de første uger af krisen, hvor bunden gik ud af jobmarkedet, er ledigheden nu holdt op med at stige. Faktisk er der i dag godt 4.000 færre ledige end i starten af måneden. Det er et udtryk for det meget dynamiske danske arbejdsmarked, at virksomhederne allerede nu slår mange nye job op, siger Steen Nielsen.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold