"I DI afholder vi et webinar på torsdag i samarbejde med Konkurrence- og forbrugerstyrelsen, hvor vi vil introducere virksomhederne til de nye regler. Webinaret er åbent for alle interesserede," siger branchedirektør Sidsel Dyrholm Holst, DI Handel.

27.05.20 DIB Nyheder

Ny lov sikrer danske virksomheders rettigheder på digitale platforme

Folketinget har vedtaget en ny lov, der skal beskytte danske virksomheders rettigheder i samarbejdet med digitale platforme. DI Webinar 28. maj giver introduktion til de nye regler.

Store, digitale platforme vinder frem i hele verden og åbner nye muligheder for både forbrugere og erhvervsdrivende. Men der også en bagside af medaljen, for nogle af de virksomheder, der har deres tjenester på platformene.

En analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at hver fjerde virksomhed har oplevet, at den digitale platform har ændret handelsbetingelserne uden varsel og uden begrundelse. Derfor har regeringen sammen med Folketinget i dag vedtaget en ny lov, der giver myndighederne reel mulighed for at gribe ind over for den slags.

- De digitale platforme åbner mange nye markeder og muligheder for danske virksomheder, men i nogle tilfælde bliver mindre, danske virksomheder klemt i samarbejdet. Nogle danske erhvervsdrivende oplever f.eks. at blive smidt af platformen uden begrundelse. Det kan have stor betydning for den enkelte, om de har en platform til at sælge til 1 million brugere eller ej. Derfor er jeg glad for, at vi sammen med Folketinget i dag har besluttet at gøre det muligt at gribe ind over for den slags, når det er nødvendigt, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en pressemeddelse. 

Læs lovforslaget her. 

DI bakker op

I DI bakker branchedirektør Sidsel Dyrholm Holst, DI Handel,  op om de nye regler der ligger i forlængelse af lovgivning fra EU på området. Reglerne bidrager til at skabe mere fair og gennemsigtige regler for de virksomheder som sælger via digitale platforme.

- De giver myndighederne en række værktøjer til at sikre håndhævelse af de nye regler og gribe ind, hvis der er behov for det. I dag er det på nogle platforme eksempelvis meget svært at gennemskue hvad der skal til for at få en god ranking i søgeresultaterne. Der bliver større transparens om dette fremadrettet, siger direktøren.

Hun mener, at reglerne også giver mulighed for, at der kan udspille sig en sund konkurrence mellem platformene, så der også kan blive plads til nye spillere på markedet.

- I DI afholder vi et webinar på torsdag i samarbejde med Konkurrence- og forbrugerstyrelsen, hvor vi vil introducere virksomhederne til de nye regler. Webinaret er åbent for alle interesserede, siger Sidsel Dyrholm Holst.

Deltag i webinaret ”Nye regler for digitale platforme på vej – hvad betyder de for din virksomhed?"

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sidsel Dyrholm Holst

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3773
  • Mobil +45 2949 4649
  • E-mail sdy@di.dk

Relateret