27.05.20 DIB Nyheder

Podcast: Skal vi indføre ansigtsgenkendelse i Danmark?

Ansigtsgenkendelse i det offentlige rum er et hedt politisk emne. Techtopia interviewer Kristian Hegaard (R), Peter Skaarup (DF) og Marya Akhtar, Institut for Menneskerettigheder, om emnet.

Brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse i det offentlige rum har siden regeringsskiftet været et politisk diskussionsemne.

Det sker i kølvandet på, at dansk politi af flere omgange har fremhævet ansigtsgenkendelse som ”en kæmpe fordel” i kampen mod kriminalitet.

Ideen om kameraer med ansigtsgenkendelse baseret på kunstig intelligens har fået opbakning fra begge politiske fløje, hvor både Socialdemokratiet og Venstre er positivt stemt for muligheden for at bruge kamerateknologi til ansigtsgenkendelse med henblik på at skabe øget tryghed og sikkerhed for danskerne.

Teknologien er også blevet debatteret grundigt blandt europaparlamentarikere og tech-virksomheder, blandt andre Facebook, Google og Microsoft.

Sammen ønsker Europa at skabe et fælles afsæt for implementering og brug af ansigtsgenkendelsesteknologi på tværs af medlemslandene, for at sikre, at teknologien benyttes ud fra nogle fælles principper om privacy og sikkerhed.

Drøftelserne afspejles i EU-kommissionens hvidbog for kunstig intelligens, der udkom den 19. februar 2020, og som i første omgang lægger op til yderligere debat om behovet for og brugen af ansigtsgenkendelse.

Medvirkende:

Kristian Hegaard, MF RV,

Peter Skaarup, MF DF

Marya Akhtar, Institut for Menneskerettigheder

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold