Formand i Danske Regioner, Stephanie Lose og direktør Lars Frelle Petersen, DI, er enige om, at dansk produktion af værnemidler er win-win for Danmark og danske virksomheder.

17.05.20 DIB Nyheder

Regioner: Dansk værnemiddelproduktion er ren win-win

Danske Regioner og erhvervslivet har på få uger igangsat en omfattende dansk produktion af visirer, håndsprit og kitler. Det er ren win-win, siger formand i Danske Regioner, Stephanie Lose.

Lige nu er 12 danske virksomheder godt i gang med at producere visirer, håndsprit og kitler til sundhedsvæsenet og plejesektoren. Endnu flere har meldt sig på banen, og det vækker glæde hos formand i Danske Regioner, Stephanie Lose.

- I regionerne arbejder vi dag og nat på at skaffe værnemidler til medarbejderne i sundhedsvæsenet. Og jeg er stolt over, at vi i regioner og erhvervsliv lynhurtigt har kunne finde fælles fodslag og samarbejde om at finde løsninger midt i en krisetid, siger hun og fortsætter:

- Med samarbejdet kan vi få leveret værnemidler med højere kvalitet, mindre klimaaftryk og en mere stabil forsyningssikkerhed, end når vi køber ind på et presset verdensmarked. Samtidig kan produktionen understøtte danske virksomheder, som har set deres omsætning falder under krisen. Det er ren win-win. 

Læs også: Danske værnemidler efterspurgt kloden rundt

Hele samfundet vinder på det gode samarbejde

To af de virksomheder, der har omlagt deres produktion, er midtjyske Nybo Workwear og Spectre. Før producerede man blandt andet kokketøj og outdoor-beklædning, men på opfordring fra regionerne og Dansk Industri producerer de nu i stedet 80.000 engangskitler om ugen.

En sådan national produktion kommer hele samfundet til gode, fortæller direktør i Dansk Industri, Lars Frelle-Petersen:

- Produktion af værnemidler til de offentligt ansatte er et flot eksempel på, hvad offentlig-privat samarbejde kan, når det er bedst. Gennem et flot samarbejde mellem stat, regioner, kommuner og erhvervsliv får Danmark en stabil produktion af værnemidler, der kan supplere indkøbene fra et ustabilt verdensmarked, siger han og afslutter:

- Med de nuværende verdensmarkedspriser sparer det offentlige penge på en dansk produktion, sikrer kvalitet og stabil produktion og bevarer endda arbejdspladser og skatteindtægter til dansk velfærd. At vi har formået at etablere en sikker værnemiddelproduktion i danske virksomheder, har desuden den fordel, at vi er bedre rustet til lignende krisesituationer i fremtiden.


Værnemidler produceret af danske virksomheder indgår i den nationale lagerbeholdning og fordeles mellem hospitaler, kommunale sundhedsinstitutioner som plejehjem, praktiserende læger mv. Det er Region Hovedstaden, der på vegne af regionerne koordinerer den nationale produktion af værnemidler.

Læs også: Virksomheder knokler for at producere værnemidler

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Få hjælp

Få gratis rådgivning, hvis din virksomhed er udfordret af corona
Industriens Fond tilbyder gratis rådgivning til virksomheder med 10-500 ansatte der beskæftiger sig med produktion, fremstilling eller teknologi her i Danmark. Ring 33773417 nu og hør, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Læs mere på Genstartnu.dk

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Mie Rasbech

Mie Rasbech

Chef for DI Life Science

  • Direkte +45 3377 3936
  • Mobil +45 2892 4410
  • E-mail mras@di.dk

Relateret indhold