Folketinget har vedtaget en række skattemæssige coronaforanstaltninger, der kan medvirke til at holde hånden under danske virksomheder.

Foto: Colourbox
01.05.20 DIB Nyheder

Rentefrie momslån for 35 milliarder er klar – sådan søger du

300.000 små og mellemstore virksomheder, der betalte moms rettidigt 2. marts, kan nu søge om lån for samme beløb. Skattestyrelsen er klar med vejledning - også om andre skattemæssige corona-ordninger.

Lige godt 35 mia. kr. Det var det beløb, som ca. 300.000 små og mellemstore virksomheder den 2. marts havde indbetalt i moms og lønsumsafgift. Siden har corona-krisen ført til, at momsindbetalinger er blevet udskudt for at mindske presset på virksomhedernes likviditet.

- Et enigt Folketing ville også gerne hjælpe de virksomheder, der allerede havde indbetalt. Men det var ikke muligt at tilbagebetale de 35 milliarder kroner. Derfor har vi i DI i stedet arbejdet for en løsning, så virksomhederne i stedet kan få udbetalt pengene som rentefri lån. Det er nu blevet vedtaget af et enigt Folketing, og fra 5. maj er der åbnet for ordningen, siger Jacob Bræstrup, skattepolitisk chef i DI.

Læs også: Nu åbner gratis rådgivning – søg den!

Skattestyrelsen snart klar med vejledning

Ordningen er åben frem til den 15. juni. På virk.dk kommer der information om, hvordan der kan ansøges om lånet under fanebladet ”Sådan gør du”, og der vil ligge en vejledning samt kontaktoplysninger til Skattestyrelsen.

- Visse virksomheder er ikke omfattet af ordningen, og der kan være andre forviklinger, som ikke er til at løse gennem vejledningerne. Så hvis man kommer i tvivl om, hvordan ordningen kan bruges, er man meget velkommen til at kontakte os, siger Jacob Bræstrup.

Jacob Bræstrup henviser desuden til DI’s hjemmeside om COVID-19 samt den mailadresse, der er oprettet for coronaspørgsmål, der ikke er omfattet af juravagtens kompetencer: hjpak@di.dk

Virksomheder, der får moms- henholdsvis lønsumsafgiftslån, skal tilbagebetale lånet den 1. april 2021.

Læs også: Corona: 10.000 flere henvendelser på fem uger

Skattekredit og forhøjelse af Skattekontoen

Folketinget har i samme ombæring vedtaget en fremrykket udbetaling af den såkaldte skattekreditordning, der kan bruges af selskaber og personligt drevne virksomheder med underskud fra forsknings- og udviklingsaktiviteter. 

Bemærk at ansøgningsfristen til skattekreditordningen er den 15. maj 2020

Endelig er loftet på Skattekontoen forhøjet til 100 mia. kr. i perioden fra og med den 7. maj 2020 til og med den 1. april 2021.

Læs mere om de nye regler, herunder ansøgningsprocedurer, nærmere betingelser mv. på skat.dk/corona

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Få hjælp

Få gratis rådgivning, hvis din virksomhed er udfordret af corona
Industriens Fond tilbyder gratis rådgivning til virksomheder med 10-500 ansatte der beskæftiger sig med produktion, fremstilling eller teknologi her i Danmark. Ring 33773417 nu og hør, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Læs mere på Genstartnu.dk

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Lene Nielsen

Lene Nielsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3563
  • Mobil +45 2949 4402
  • E-mail lni@di.dk

Relateret