Som det er nu, skal virksomhederne om kort tid tilbage til de gamle betalingsfrister med ét slag. Det ville kunne ramme dem hårdt på likviditeten, siger skatteminister Morten Bødskov (S).

Foto: Skatteministeret
28.05.20 DIB Nyheder

Skattefrister forlænges – DI tager godt imod ændringen

Danske virksomheder kan se frem til, at betalingsfristerne for A-skat og arbejdsmarkedsbidrag for august, september og oktober udskydes med hhv. 4½, 5½ og 6½ måned. DI hilser Skatteministerens forslag velkomment.

Danske virksomheder skal vende mere lempeligt tilbage til de normale betalingsfrister for A-skat, moms og arbejdsmarkedsbidrag, end det ellers var planen.

Det er essensen i et forslag fra skatteminister Morten Bødskov, der betyder, at betalingsfristerne på A-skat, AM-bidrag og moms indfases langsommere end planlagt.

- Det er afgørende for regeringen, at vores virksomheder og lønmodtagere har de bedste betingelser for at komme gennem krisen. Som det er nu, skal virksomhederne om kort tid tilbage til de gamle betalingsfrister med ét slag. Det ville kunne ramme dem hårdt på likviditeten. Derfor foreslår vi at indfase de normale betalingsfrister langsommere, så virksomhederne får bedre tid til at tilpasse sig, siger skatteminister Morten Bødskov i en pressemeddelelse

DI foreslår at skat konverteres til lån

Med forslaget kan danske virksomheder se frem til, at betalingsfristerne for A-skat og arbejdsmarkedsbidrag for august, september og oktober udskydes med hhv. 4½, 5½ og 6½ måned, mens de forlængede betalingsfrister for de store virksomheders moms udskydes med 15 dage for afregningen for juli og 7 dage for afregningen for august. Dertil vil momsperioderne for 3. og 4. kvartal for mellemstore virksomheder blive lagt sammen, hvorved betalingsfristen udskydes til 1. marts 2021.

- De udskudte betalingsfrister har hjulpet danske virksomheder med tiltrængt likviditet i en hård tid. Udfordringen opstår, når den udskudte skat skal betales – samtidig med at man vender tilbage til de gamle frister. Derfor er vi glade for, at skatteministeren er opmærksom på problemet og nu vil indfase de almindelige betalingsfrister langsommere end oprindelig planlagt, siger direktør Kent Damsgaard, Dansk Industri (DI).

DI opfordrer samtidig regeringen til at se på muligheden for at tillade virksomhederne at konvertere den udskudte skat til et lån, som kan tilbagebetales, i takt med at der kommer gang i forretningen.

Læs også: DI ser frem til møde om lønkompensation

Lempede regler for internationale medarbejdere

Regeringen foreslår samtidig at lempe reglerne for visse internationale medarbejdere, som oplever, at de restriktioner, der er indført for at inddæmme spredningen af coronavirusset, har sat begrænsninger for, hvor en person kan opholde sig, og hvor et arbejde kan udføres fra.

- Vi er glade for, at ministeren også er opmærksom på de udfordringer, som coronakrisen har givet udlandsdanskere, udstationerede danskere og personer på bruttoskatteordningen, som risikerer uforvarende at komme til at overtræde betingelserne for ophold og arbejde i Danmark, siger Kent Damsgaard.

Læs også: DI’s plan: Sådan redder vi titusindvis af eksportarbejdspladser

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jacob Bræstrup

Jacob Bræstrup

Skattepolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3426
  • Mobil +45 2020 3232
  • E-mail jcb@di.dk

Relateret indhold