Vibeke Svendsen, administrerende direktør i Envotherm, glæder sig til at komme ud i verden og markedsføre Envotherms produkter.

Foto: Christer Holte
25.05.20 DIB Nyheder

SMV-formand: Verden skal kende til vores grønne løsninger

Direktør i Envotherm Vibeke Svendsen er glad for, at der kommer fokus på eksporterhvervene med Udenrigsministeriets eksport- og investeringspakke. Det gælder om at få gjort opmærksom på de gode og bæredygtige løsninger, som danske virksomheder kan tilbyde.

Nu skal der fokus på de sublime og bæredygtige produkter og løsninger, som danske virksomheder kan tilbyde verden. Sådan lyder det fra Vibeke Svendsen, der er formand for DI’s SMV-udvalg og administrende direktør og partner i Envotherm, der er førende inden for rensning og genanvendelse af spildevand.

- Rigtig mange af de virksomheder, der er stærke indenfor grønne og bæredygtige løsninger, er eksportvirksomheder. Og vi har været rigtig hårdt ramt af de lukkede grænser, siger Vibeke Svendsen, der forventer, at effekten for alvor vil vise sig i det andet og tredje kvartal, hvor ordrebogen vil være næsten tom, hvis der ikke sættes ind nu.

Vibeke Svendsen er derfor også rigtig glad for, at Udenrigsministeriet nu sætter ekstra fart på arbejdet med at fremme danske eksport med en eksport- og investeringspakke til en værdi af 225 millioner kroner.

Eksportpakken betyder blandt andet, at puljen til eksportfremstød bliver fordoblet og det bliver billigere for virksomheder at deltage i fremstødende. Samtidig oprettes en taskforce, der skal identificere nye markedsmuligheder.

- Det er rigtig godt, hvis vi kan få større synlighed om de danske virksomheder. Det har vi brug for, siger administrerende direktør Vibeke Svendsen, der ser frem til at komme ud på salgsarbejde i Tyskland, Polen og Ungarn, som er de største markeder for Envotherm.

Læs mere om Udenrigsministeriets eksportpakke her.

Grænser skal åbnes

I DI er der også tilfredshed med, at regeringen nu sætter ind for at støtte op om eksporterhvervene.

- Det glæder mig, at regeringen i dag har iværksat nye initiativer, der kan hjælpe vores eksport på rette vej, og samtidig tilkendegivet, at man er klar til at hjælpe yderligere. Det bliver der i den grad brug for, siger administrerende direktør i DI Lars Sandahl Sørensen.

Han advarer i tråd med Vibeke Svendsen om, at eksporten kan stå foran nogle særdeles vanskelige kvartaler, hvis ikke år.

- Mens Danmark så småt åbner op igen, er der stadig lukket på vores vigtigste eksportmarkeder. Jeg er meget bekymret for de kommende kvartaler, når lavvæksten i verdensøkonomien for alvor rammer Danmark. Dansk eksport skal ikke blot genstartes, men genopfindes i kølvandet på coronakrisen. Derfor skal vi turde tænke nyt og langsigtet, siger Lars Sandahl Sørensen. 

Set i lyset af de alvorlige problemer for eksporten ærgrer det også DI, at der ikke er præsenteret en plan for, hvornår grænserne bliver åbnet – og for hvilke lande. Det er afgørende for de danske virksomheders eksportmuligheder.

DI vurderer, at eksportbeskæftigelsen er faldet med ca. 80.000 ud af 845.000 siden coronakrisen ramte Danmark. For at afbøde faldet i eksportjob har DI også præsenteret 20 konkrete forslag, der vende nedtur til optur for eksporten. Dem kan du læse om her.

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Jens Holst-Nielsen

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3017
  • Mobil +45 2060 6986
  • E-mail jhn@di.dk

Relateret indhold