Der er indtil videre solgt 100 styk af LED iBonds håndholdte LED-desinfektionsapparater.

Foto: LED iBond
25.05.20 DIB Nyheder

Spritny dansk løsning fjerner bakterier med LED-lys

Hoteller, skoler, virksomheder og mange andre har tilkendegivet interesse for ny dansk teknologi, der fjerner bakterier med håndholdt apparat med LED-lys.

I dag 25. maj har virksomheden LED iBond  åbnet op for sin egen børsnotering. Det sker med en virksomhed, der, først med investeringer fra founders, senere Vækstfonden og siden med investeringer fra tre private investorer og virksomhedens ledelse, over 6-8 år har arbejdet med udvikling af en LED-baseret lysteknologi, der kan spare store mængder energi til belysning.

Men det er ikke det eneste, virksomhedens nye løsning kan. I alt har LED iBond patenteret 8 patentfamilier, der blandt andet har ført til udvikling af LED-lys til ”vertical farming”, et produkt til desinfektion i lufthavnes sikkerhedskontroller samt et lille håndholdt apparat, der kan bruges til desinfektion af overflader i butikker, hos fysioterapeuter, hoteller, virksomheder, skoler og mange andre steder.

- Vi har altså et dansk selskab, som - baseret på forskning og udvikling - bringer nye og helt afgørende produkter inden for energi, fødevareproduktion og Corona til bordet.  Jeg underdriver ikke, når jeg siger, at produktudviklingsafdelingen har arbejdet på overtid de seneste par måneder. Det er kort sagt den bedste businesscase, jeg har været med i i mine 50 leveår, siger Søren Houmøller, der er en af de tre private investorer bag selskabet.

Læs også: SMV-formand: Verden skal kende til vores grønne løsninger


Det viser, hvad forskning kan

Virksomheden har ifølge deres investorvideo allerede landet en ordre på en prototype til desinfektion i en af verdens største lufthavne. Dertil kommer forespørgsler fra hoteller, restauranter, skoler og andre, der vil høre om det håndholdte desinfektionsapparat. Og i videoen fortæller DTU desuden, at de lysdioder, de har installeret på universitetets biblioteket, sparer strøm for 1 million kroner årligt. 

- Det ser meget lovende ud, og det er et fremragende eksempel på, hvordan investeringer i forskning og udvikling kan skabe grøn vækst for Danmark. Derfor foreslår DI også, at man politisk holder hånden under virksomhedernes forskningsindsats via en hurtigere indfasning af F&U fradraget på 130 pct. og at man fra politisk hold sikrer, at vi som minimum investerer samme antal kroner og øre i forskning i 2021, som vi gør i år., siger underdirektør Mette Fjord Sørensen, Dansk Industri (DI).

Læs også: DI: Regeringens eksportpakke er godt nyt for danske erhvervsliv – men der er behov for yderligere

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Få hjælp

Få gratis rådgivning, hvis din virksomhed er udfordret af corona
Industriens Fond tilbyder gratis rådgivning til virksomheder med 10-500 ansatte der beskæftiger sig med produktion, fremstilling eller teknologi her i Danmark. Ring 33773417 nu og hør, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Læs mere på Genstartnu.dk

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Mette Fjord Sørensen

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3797
  • Mobil +45 5213 2312
  • E-mail mfj@di.dk

Relateret indhold