06.05.20 DIB Nyheder

Største økonomiske nedtur i EU’s historie

Nye tal: Økonomien i EU i historisk nedtur på grund corona – skrumpede med godt 7 procent

EU-Kommissionen har præsenteret en ny prognose, der viser den største økonomise krise i EU’s historie. EU’s samlede økonomi vil skrumpe med 7,4 procent i 2020, og -7,7 procent i eurolandene.

- Coronakrisen har sendt europæisk økonomi ud i den største nedtur i EU’s historie. Økonomien skrumper mere end under finanskrisen og gældskrisen tilsammen, siger cheføkonom Allan Sørensen, Dansk Industri (DI).

- Italien, Grækenland og Spanien er de hårdest ramte lande i EU, men alle lande oplever en voldsom økonomisk nedtur i 2020. Samtlige EU-lande er kastet ud i økonomisk tilbagegang. Under finanskrisen lykkedes det Polen at undgå tilbagegang, men ingen lande i EU går fri af coronakrisen, siger cheføkonom Allan Sørensen.

- Prognosen er skræmmende læsning for danske eksportvirksomheder. Virksomhederne kan se deres markeder skrumpe kraftigt ind, og der er pt. ingen nye markeder til at tage over. Hele verdensøkonomien er sat på den anden ende af coronakrisen, siger Allan Sørensen.

EU-Kommissionen venter en tilbagegang i dansk økonomi på 5,9 procent i 2020.

- Vi frygter, at tilbagegangen i dansk økonomi bliver endnu større. Dansk økonomi står midt i den største økonomiske krise siden anden verdenskrig. Virksomhedernes omsætning er styrtdykket, og vi forventer at dansk økonomi kan skrumpe med otte procent i 2020, siger Allan Sørensen.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold