26.05.20 DIB Nyheder

Danskernes købelyst trodser corona-bremse

Nye tal: Danske detailbutikker genvandt i april noget af det tabte salg fra marts, viser tal fra Danmarks Statistik. Detailsalget steg med 0,4 pct. i april sammenlignet med måneden før.

Den lille fremgang viser, at coronakrisen ikke har skræmt forbrugerne, selv om restriktioner gør det sværere eller helt umuligt at handle.

- Det er absolut en glædelig nyhed for dansk økonomi, at detailsalget viser tegn på at stabilisere sig, og at forbrugerne fortsat svinger Dankortet trods de dystre økonomiske nyheder, siger Morten Granzau, underdirektør i DI. 

- Fremgangen i detailomsætningen dækker dog også over, at vores forbrug er sammensat markant anderledes end for bare et par måneder siden. Restriktioner på oplevelsesøkonomien gør, at vores forbrug af tjenester som rejser, hotelovernatninger og restaurantbesøg er faldet drastisk. Luften i privatøkonomien har danskere i stedet brugt på at købe eksempelvis ny farve til væggene i børneværelset eller udstyr til haven, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold