25.05.20 DIB Nyheder

Verdenshandlen lider under coronakrisen

Nye tal: 2020 bliver et hårdt år for verdenshandlen. Coronakrisen fører til fald i både import og eksport. Ingen lande går fri.

Verdenshandlen faldt med 2,5 procent i første kvartal. Det er det største nedgang siden finanskrisen, viser tal fra CPB World Trade Monitor.

- Verdenshandlen lider under coronakrisen. Økonomien er kastet ud i den største nedtur siden 1930’erne, og det er gift for verdenshandlen, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Nedgangen har ramt hele verden. Eksporten og importen falder i samtlige verdensdele i første kvartal. Kina oplevede den største nedtur i første kvartal, hvor både eksporten og importen faldt med over seks procent.

- Coronakrisen er verdensomspændende, og ingen går fri. Coronakrisen startede i Kina, som lukkede ned før resten af verden. Derfor er Kina hårdere ramt i første kvartal end resten af verden, siger Allan Sørensen.

- Tilbagegangen i verdenshandlen bliver desværre meget større i andet kvartal, hvor den globale nedtur for alvor er sat ind og fører til mindre forbrug og færre investeringer. Der bliver købt færre maskiner og store forbrugsgoder - produkter der typisk fylder meget i verdenshandlen, siger Allan Sørensen.

Ifølge Den Internationale Valutafond, IMF, ventes verdenshandlen at falde med 11 procent i hele 2020. Rich Text

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold