Dansk Byggeris formand Claus Bering pointerer, at en sammenlægning med Dansk Industri blandt andet skaber landets største organisation for små- og mellemstore virksomheder.

Foto: Dansk Byggeri
09.06.20 DIB Nyheder

Dansk Byggeri stemmer ja til sammenlægning med Dansk Industri

En sammenlægning ruster Dansk Byggeris medlemmer bedre til fremtidens konjunkturudsving og overenskomstforhandlinger, siger formand Claus Bering.

På Dansk Byggeris repræsentantskabsmøde tirsdag stemte et overbevisende flertal ja til organisationens sammenlægning med Dansk Industri.

Forslaget om en sammenlægning blev fremlagt 11. februar. Hvis Dansk Industri på en generalforsamling onsdag også stemmer ja, bliver sammenlægningen en realitet fra 1. september.

Formand for Dansk Byggeri, Claus Bering, er meget tilfreds med resultatet af tirsdagens afstemning.

- Med sammenlægningen skaber vi Danmarks suverænt største og mest kompetente erhvervsorganisation. Det bliver en organisation, der kan tale med endnu større politisk tyngde end de to organisationer gør i dag, siger han i en pressemeddelelse.

Claus Bering tilføjer, at det samtidigt bliver Danmarks største organisation for små- og mellemstore virksomheder. 54 procent af den nye organisations medlemsskare bliver således virksomheder med 0-10 ansatte.

- Et meget væsentligt fokus for den nye organisation bliver at komme endnu tættere på medlemmerne. Det har vi stor erfaring med i Dansk Byggeri, og det glæder vi os til at føre med over i den nye organisation til glæde for alle medlemmer, siger han.

Dansk Byggeri har cirka 5.700 medlemsvirksomheder med i alt omkring 100.000 ansatte i Danmark. Dansk Industri har cirka 11.800 medlemmer med 455.000 medarbejdere herhjemme.

Et meget væsentligt fokus for den nye organisation bliver at komme endnu tættere på medlemmerne Claus Bering, formand for Dansk Byggeri

Bedre rådgivning til lavere pris

Claus Bering forklarer, at en sammenlægning giver Dansk Byggeris medlemsvirksomheder en endnu bedre service og rådgivning endog til en billigere pris. DI har desuden en række services, som Dansk Byggeri ikke har i samme udstrækning, ligesom DI allerede har en række beslægtede virksomheder inden for bygge- og anlægsbranchen i sin medlemskreds, så som arkitekter, rådgivende ingeniører, byggematerialeleverandører med flere.

Det vigtige samarbejde med de aktører vil derfor blive endnu tættere. Og efter sammenlægningen bliver bygge- og anlægsbranchen en af de største i DI’s medlemskreds.

Styrker værdikæden i branchen

- Vi får samlet bygge-og anlægsbranchens værdikæde i den nye organisation. Det er en kæmpe fordel for alle virksomheder, der arbejder inden for bygge- og anlægsbranchen, siger Claus Bering.

Det bliver også en organisation, der står stærkere overfor fremtidens udfordringer.

- Med sammenlægningen står Dansk Byggeri langt bedre rustet til fremtidens konjunkturudsving og overenskomstforhandlinger ved at være en del af en større, bredere og mere indflydelsesrig organisation. Det er en klar fordel i den uforudsigelige verden, vi er en del af, siger Claus Bering.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold