Danske virskomheder er stærke på grøn energi og har i forbindelse med klimapartnerskaberne spillet ind med en imponerende mængde af idéer, mener klimaminister Dan Jørgensen (S)

Foto: Colourbox
18.06.20 DIB Nyheder

”Anbefalinger fra virksomheder vægter bare tungere”

Virksomhedernes bidrag til klimapartnerskaber er ”dybt imponerende”, mener Dan Jørgensen, der gerne vil inddrage erhvervslivet yderligere i den kommende tid.

Klimaminister Dan Jørgensen (S) klapper i hænderne over den indsats, som er blevet leveret af de danske virksomheder i de 13 klimapartnerskaber, som regeringen etablerede i slutningen af sidste år.

– Jeg er meget imponeret over det arbejde, som er blevet leveret i partnerskaberne. Der er kommet nogle virkelig gode anbefalinger ud af arbejdet, som allerede er i gang med at blive afspejlet i regeringens politik, siger ministeren og tilføjer:

– For mig at se er det ganske enkelt en ideel måde at udvikle politik på.

Læs også: Klimaministeren i opråb: Genstart af Danmark skal have en grøn dynamo i front

Virksomheder kommer med løsninger

Ifølge klimaministeren er den afgørende fordel ved klimapartnerskaberne, at arbejdet med at komme op med de gode løsninger er bredt ud i samfundet.

– Anbefalingerne vægter bare tungere, når de kommer fra dem, der har fingrene i maskineriet. Det er meget positivt, at vi er sådan et land, hvor virksomhederne melder sig aktivt ind i kampen.

Dan Jørgensen lægger heller ikke skjul på, at han meget gerne fortsætter samarbejdet med virksomhederne både formelt og uformelt i den kommende tid.

– Mange ministerier vil bruge de erfaringer og løsninger, som vi har fået serveret – og også muligheden for opfølgning. Der vil også komme en mere formaliseret proces, hvor vi vil mødes med virksomhederne med jævne mellemrum og tage forskellige temaer op, siger han.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Følg klima hos DI

Regeringen og dansk erhvervsliv har indgået 13 klimapartnerskaber. Vi præsenterer dig for hvert enkelt partnerskab, og følger udviklingen.

Læs mere om klimapartnerskaberne

Relateret