Da Camilla Haustrup Hermansen blev en del af Plus Pack, var det en virksomhed i krise. Den krise blev et vigtigt tidspunkt i hendes ledelsesrejse.

Foto: Rico Feldfoss
22.06.20 DIB Nyheder

Topleder: Det er vigtigt at forpligte sig

Direktør Camilla Haustrup Hermansens første år i Plus Pack var præget af overlevelseskamp efter finanskrisen. Det udviklede hendes bullshit-detektor, der har været et afgørende værktøj lige siden.

Kriseledelse var et grundvilkår fra første dag i Plus Pack for 46-årige Camilla Haustrup Hermansen. Hun blev en del af emballagevirksomheden under finanskrisen i 2009. De følgende år handlede om krisestyring og overlevelse.

– Jeg udviklede en bullshit-detektor. Jeg vil gerne ind til kernen, så vi ikke spilder noget tid. Og så fandt jeg ud af, at jeg står stærkt i modvind. Det var et vigtigt tidspunkt i min ledelsesrejse, siger hun.

Trods krisen forblev Plus Pack en stolt virksomhed med dygtige og ambitiøse mennesker. Ifølge Camilla Haustrup Hermansen var det også en virksomhed, der havde fokus på at gøre det rigtigt og gøre det kompetent.

Læs også: Direktør i Plus Pack: Drømmeudspil for klimapartnerskab

Vi tager ansvar for mange mennesker, som hver dag viser os tillid ved at møde op på arbejde. Camilla Haustrup Hermansen, direktør   for forretningsudvikling og marketing, Plus Pack.

En ny vision

Årsskiftet til 2016 markerede et generationsskifte, hvor Camilla Haustrup Hermansen og hendes bror Anders Top Haustrup overtog ledelsen af Plus Pack. Dengang vidste hun, det ville være nemmere at lade være. Alligevel sagde hun ja til ansvaret.

– Mange har igennem tiden spurgt mig, om jeg oprindeligt trådte ind i virksomheden af pligt eller af lyst. Det var svært at svare på dengang. Men jeg har fundet ud af, at jeg er drevet af at være med til at gøre en forskel, og det mener jeg, at jeg kan i Plus Pack. Det er vigtigt, at man forpligter sig, hvor man kan skabe forandring og værdi, siger hun.

Ved overtagelsen blev Camilla Haustrup Hermansen direktør for forretningsudvikling og marketing, mens broderen blev adm. direktør. Ledelsesskiftet gav også anledning til en ny strategisk retning sammen med bestyrelsen. I 2018 formulerede søskendeparret sammen med bestyrelsen en ny vision: Plus Pack skal levere 100 procent genanvendelige løsninger uden CO2-aftryk i 2030.

– Vi så på hinanden i ledelsen og sagde ”det er det, vi gør.” Det var første gang i Plus Packs historie, at vi fik en vision. Vi løftede os op på den store klinge og tog det lange lys på. Det var et stort øjeblik, som jeg havde kæmpet for i lang tid, siger Camilla Haustrup Hermansen.

 

Læs også: DI: Grøn skattereform skal både hjælpe klimaet og bevare danske arbejdspladser

Vigtigheden af forpligtelser og ansvar

Fra starten har det handlet om samfundsansvar. I overlevelsesårene blev det diskuteret, om det gav mening at beholde produktionen i Odense. Det mente Camilla Haustrup Hermansen.

– Det handler om arbejdspladser og værdiskabelse i samfundet. Vi tager ansvar for mange mennesker, som hver dag viser os tillid ved at møde op på arbejde. Derfor skal vi skabe rammerne for fortsat at drive ansvarlig og bæredygtig produktion i Danmark, siger hun.

I november 2019 fik hun rollen som formand i klimapartnerskabet for affald, vand og cirkulær økonomi. Hun stod i printerrummet, da miljøminister Lea Wermelin (S) ringede og spurgte, om hun ville have formandsposten.

– Efter en dags betænkningstid sagde jeg ja. Jeg følte faktisk, at det var for vigtig en opgave til at sige nej. Tager man ansvar, kan man være med til at præge udviklingen af et initiativ, en indsats eller en opgave. Jeg ved ikke, hvor det kommer fra, men det har altid været en del af min kerne.

Plus Pack

- Producerer emballage til opbevaring af fødevarer. 

- Grundlagt i 1914 i Odense, ejet af Haustrup-familien.

-230 ansatte, omsætning 571 mio (2019)

- Camilla Haustrup Hermansen
har siden 2014 været medejer og direktør for forretningsudvikling og marketing. Hun er også formand for regeringens klimapartnerskab for affald, vand og cirkulær økonomi. 

Følg klima hos DI

Regeringen og dansk erhvervsliv har indgået 13 klimapartnerskaber. Vi præsenterer dig for hvert enkelt partnerskab, og følger udviklingen.

Læs mere om klimapartnerskaberne

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter Henningsen Hansen
Skrevet af:

Peter Henningsen Hansen

Karin Klitgaard

Karin Klitgaard

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3695
  • Mobil +45 2565 0241
  • E-mail kakl@di.dk

Relateret indhold