Bekymrede medlemmer har - heldigvis - kimet DI ned for at få hjælp og vejledning i forbindelse med coronakrisen, fortæller vicedirektør Sanne Stadil, DI.

05.06.20 DIB Nyheder

Da corona ramte DI: ”Pludselig havde vi 1.000 medlemmer i røret – hver dag”

Virksomheder i overlevelseskamp og ny coronalovgivning sendte DI’s personalejuridiske afdeling på arbejde i døgndrift, fortæller vicedirektør Sanne Stadil, der har ledet rådgivningsslaget i Industrien Hus.

– Da nedlukningen af Danmark og grænselukningerne kom i marts, blev det for alvor vildt hos os. Pludselig havde vi 1.000 medlemmer i røret – hver dag. Vi plejer at have i omegnen af 200.

Ordene kommer fra vicedirektør og leder af det personalejuridiske område i Dansk Industri (DI), Sanne Stadil.

Coronas indtog gør, at opkald og spørgsmål væltede ind fra omkring midten af marts og fortsætte i april. Juravagten, som DI’s rådgivning hedder, udvider åbningstiden i hverdagene og ekstraordinært også i weekenderne, ligesom alle Sanne Stadils advokater bliver sat ind.

– Stemningen var og er præget af, at mange af virksomhederne er ude i en regulær overlevelseskamp. Nogle har mistet alle ordrer og er decideret desperate. Det er voldsomt, og frustrationerne er ind i mellem til at tage at føle på, når vi får dem i røret, fortæller hun.

Læs også: Corona: 10.000 flere henvendelser på fem uger

Glade for hjælpen – men bekymrede for fremtiden

Medlemmernes spørgsmål handler i høj grad om fortolkning af regeringens hjælpepakker, der nu kommer i en lind strøm, og vicedirektørens folk kæmper for at følge med.

– De var lige færdige med at forhandle overenskomster i døgndrift. Nu er de på telefonen hele dagen og læser nye regler og lovgivning om aftenen, så vi er klar næste morgen, når medlemmerne ringer igen, fortæller lederen af DI’s personale­juridiske afdeling.

Sanne Stadil klager ikke men medgiver, at det har været et hårdt arbejdspres, fordi al lovgivning er ny, noget er stadig ved at blive lavet og meget bliver ændret undervejs.

– Heldigvis er medlemmerne meget taknemlige. Vi kan jo ikke ændre deres situation men rådgive og vejlede om mulighederne, hjælpe så godt vi kan – og de siger, at det nytter. Det betyder meget, siger vicedirektøren.

Hun er overrasket over, hvor højt rådgivningstrykket fortsat er i midten af maj. Juravagten får stadig næsten to-tre gange så mange henvendelser som normalt.

– Medlemmerne, vi har i røret, er meget bekymrede, og det er vi selvfølgelig også. Særligt når vi ser på de enorme udfordringer med økonomien og eksporten, siger Sanne Stadil.

Læs også: Medlemsboom: Rekordmange virksomheder melder sig ind i DI

Fakta

Vicedirektør Sanne Stadil

Chef for DI’s personalejuridiske afdeling siden 1999

130 medarbejdere, primært jurister og advokater

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Sanne Claudius Stadil

Sanne Claudius Stadil

Personalejuridisk direktør

  • Direkte +45 3377 3422
  • Mobil +45 2060 6971
  • E-mail scs@di.dk