De tre vindere bag virksomheden Female Invest. Fra venstre: Anna-Sophia Hartvigsen, partner, Emma Due Bitz, managing partner og Camilla Falkenberg, partner.

Foto: Dennis Møller / www.dennismoller.dk
16.06.20 DIB Nyheder

Dansk virksomhed vinder verdens største startup-konkurrence for kvindelige iværksættere

En online læringsplatform gav Female Invest success under coronakrisen. Nu har de tre iværksættere bag investeringsfællesskabet vundet Cartier Womens Initiative Awards og 100.000 dollars.

Indflydelse og håndtering af coronakrisen. Det er begrundelserne for, at Female Invest tirsdag modtager verdens største pris for kvindelige iværksættere: Cartiers Women’s Initiative Awards på 100.000 dollars.

Female Invest har en mission om at skabe finansiel lighed mellem kønnene. Og det går i den grad godt for investeringsfællesskabet med hovedsæde i København.

- En af grundene til, at vi vandt, er den indflydelse, vi har haft. Prisen betyder sindssygt meget for os, for det er en blåstempling af vores måde at drive forretning på, siger partner Anna-Sophie Hartvigsen, Female Invest.

Læs også: Dansk flaskepant inspirerer til bæredygtigt plasticsystem i Kenya

Finansiel lighed er frihed

Female Invest's forretning er at hjælpe kvinder med at blive bedre til at investere og få styr på privatøkonomien. Det gør de blandt andet igennem videokurser og coachingsessioner.

- Finansiel lighed giver finansiel frihed. Og det giver mulighed for at træffe frie valg i forhold til karriere, partner og mange andre ting. Derfor er penge en forudsætning for lighed og frihed, forklarer Anna-Sophie Hartvigsen.

Siden Female Invest blev grundlagt i 2017 har virksomheden hjulpet 25.000 kvinder på tværs af 33 lande med at blive bedre til at investere.

Læs også: Lille forbedring på USA’s jobmarked trods mange nye ledige

Pilotprojekt reddede butikken

Men også investeringsfællesskabets måde at overkomme coronakrisens udfordringer blev hædret i forbindelse med prisuddelingen.

- Under coronakrisen var vi truet på vores eksistens, fordi vi måtte aflyse vores fysiske events. Men vi udbyggede vores online læringsplatform, og den har skabt stor vækst, siger Anna-Sophie Hartvigsen.

Hun fortæller, at online læringsplatformen oprindelig blev skabt tilbage i 2019, for at tage noget af trykket fra Female Invests succesfulde fysiske events. Men at netop pilotprojektet blev investeringsfællesskabets redning.

- Vi gik fra at være ved at gå nedenom og hjem til at have de bedste måneder nogensinde, siger partneren.

Læs også: Sommerpakke vil sætte gang i forbrug og vigtige investeringer i forskning

Flere kvindelige iværksættere, tak

I Dansk Industri (DI) ønsker chefkonsulent Anders Sparre, Medlemsrelationer og SMV-indsatser tillykke med prisen. Han fremhæver Female Invest’s håndtering af coronakrisen.

- Det er en virkelig flot anerkendelse, at de vinder denne pris. Det er også bemærkelsesværdigt, at virksomheden trodsede coronakrisen, og i stedet var agile og vendte den virkelighed til en fordel, siger han.

Han mener desuden, at der er brug for flere iværksættere som Female Invest.

- Andelen af kvindelige iværksættere i Danmark har været faldende i de seneste år. Det er virkelig ærgerligt. Der ligger et stort potentiale, som samfundet risikerer at gå glip af. Derfor har vi brug for rollemodeller som Female Invest, der kan inspirere andre til at gå iværksættervejen, siger Anders Sparre.

Hovedpræmien i Cartiers Women’s Initiative Awards består – udover de 100.000 dollars - af et stipendium til den franske handelshøjskole INSEAD Business School.

Female Invest

- Grundlagt i 2017 af Emma Due Bitz, Anna-Sophie Hartvigsen og Camilla Falkenberg. 

- Nordeuropas største finansielle læringsplatform for kvinder. 

- 2000 medlemmer.

- Har hjulpet mere end 25.000 kvinder på tværs af 33 lande med at lære og investere. 

- Har som mission at skabe finansiel lighed mellem kønnene.

Cartiers Women’s Initiative

- Har til formål at opmuntre kvindelige entreprenører over alt i verden til at løse globale udfordringer.

- Programmet blev lanceret i 2006 i samarbejde med INSEAD Business School.

- Modtog i 2019 mere end 1200 ansøgninger fra 162 forskellige lande. 

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Anders Sparre

Anders Sparre

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3973
  • Mobil +45 2627 2494
  • E-mail asp@di.dk

Relateret indhold