18.06.20 DIB Nyheder

Endnu en uge med mange nye ledige amerikanere

Nye tal: Selvom der stadig kommer mange flere nye ledige i USA, vender mange også tilbage til deres job. Den økonomiske genopretning har dog lange udsigter, siger Allan Sørensen, DI’s cheføkonom.

I sidste uge meldte 1,5 mio. amerikanere sig som ledige. Det samlede antal af vedvarende ledige var dog stort set uændret på 20,5 mio. Ledigheden ligger for anden uge i træk på 14,1 procent.

- USA har fortsat et historisk højt antal nyledige. For trettende uge i træk har mere end halvanden million amerikanere måtte melde sig ledige i den forgangne uge. Den samlede ledighed er dog ikke steget tilsvarende. Flere og flere begynder nemlig at vende tilbage til deres job – det gælder ikke mindst inden for restauranter og oplevelsesøkonomi, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- 45 millioner amerikanere har over de seneste 13 uger udfyldt en ledighedserklæring, og mere end 14 procent er aktuelt uden arbejde. Genopretningen af det amerikanske arbejdsmarked kommer til at tage lang tid. Økonomien har taget alvorlig skade, så vi skal formentlig helt frem til 2022, før økonomien er tilbage på samme niveau som før krisen, siger Allan Sørensen.

- Arbejdsmarkedet bliver et centralt stridspunkt i det kommende præsidentvalg. Den høje ledighed er en klar fordel for Joe Biden. Samtidig vil Donald Trump helt klart håbe, at det begynder at gå bedre frem mod valget i november, så han kan tage æren for fremgangen, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold