23.06.20 DIB Nyheder

Flere danske studerende tager på udvekslingsophold i udlandet

Nye tal: Danske studerende rejser ud af landet som aldrig før på udvekslingsophold. Det er positivt, men de bør vælge lande, hvor man taler fransk, spansk og tysk, mener Mette Fjord Sørensen, underdirektør i DI.

Antallet af danske studerende, der rejser ud i verden på et udvekslingsophold, er femdoblet på bare ni år. Det viser tal fra Danmarks Statistik. I 2019 tog 6400 til udlandet for at studere, hvoraf mange valgte engelsktalende lande.

Det er positivt, at flere rejser ud, men der er brug for at danske studerende også rejser til lande, hvor man taler fransk, spansk og tysk, mener Mette Fjord Sørensen, underdirektør i DI.

- Det er super godt, at flere danske unge har mod på at rejse ud i verden og opsuge en masse viden og kompetencer, som de tager med hjem og bruger i deres senere arbejdsliv, siger hun.

- Vi opfordrer de studerende til at søge bredere end blot USA og Canada. Det styrker de unges globale udsyn, at de eksempelvis søger mere mod Asien end tidligere, men vi vil også opfordre de danske studerende til at søge mod lande, hvor der tales tysk, fransk og spansk, da danske virksomheder værdsætter medarbejdere med brede sprogkompetencer, siger Mette Fjord Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Mette Fjord Sørensen

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3797
  • Mobil +45 5213 2312
  • E-mail mfj@di.dk

Relateret