25.06.20 DIB Nyheder

Fremgang i dansk detailhandel er et lyspunkt for dansk økonomi

Detailsalget er ved at komme på fode igen, men det redder ikke alene dansk økonomi

Dansk detailsalg steg i maj med hele 9,4 procent sammenlignet med salget i april, viser tal fra Danmarks Statistik. Det er godt for dansk økonomi, at der er gang i detailbutikkerne igen, men der skal mere til at løfte økonomien ud af coronakrisen, mener Morten Granzau, underdirektør i DI.

- Stigningen i maj viser, at coronakrisens lange skygge over dansk detailhandel er forsvundet med genåbningen. Når vi kigger på danskernes betalinger med kort, kan vi se, at forbruget kom stærkt tilbage i slutningen af maj, siger Morten Granzau.

Fremgangen i dansk detailsalg er vigtig for genopretningen af dansk økonomi.

- Selv om danskerne bruger flere penge på forbrug, så ser det desværre noget mere sort ud for dansk eksport, der står over for et stort tilbageslag i 2020. Derfor er dagens tal for detailsalget opløftende for dansk økonomi, siger Morten Granzau.

Det er ikke alle i detailhandlen, der kommer lige hurtigt på fode igen. De fysiske butikker har haft markant færre kunder end de virtuelle butikker.

-  Med en nedgang på 35 procent efter årets fire første måneder har køen til prøverummene i de fysiske tøjbutikker været forsvundet, mens online tøjforretninger har sendt pakker i samme tempo. Det bliver spændende at se, om den øgede online adfærd sætter sig som nye vaner hos forbrugerne, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold