10.06.20 DIB Nyheder

Grønne biler går som varmt brød

Nye tal: Salget af benzin og dieselbiler kører fortsat i bakgear. Til gengæld er der fuld fart på salget af grønne biler, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Det største lyspunkt i markedet lige nu er, at de grønne biler fortsat har betydelig fremgang. Det er båret frem af gunstige afgifter på bilerne i år samt mange gode tilbud på både el- og pluginhybridbiler, siger branchedirektør Thomas Møller Sørensen, Bilbranchen i DI.

Antallet af nye el- og pluginhybridbiler steg i maj med 55 pct. i forhold til maj sidste år. Samtidig steg antallet af forskellige indregistrerede grønne bilmodeller med 20. I alt blev der i maj i år indregistreret 959 nye el- og pluginhybridbiler. Det svarer til 8,4 pct. af alle nyregistreringer i måneden. Dermed er andelen af nye el- og pluginhybridbiler steget med mere end 5 procentpoint i forhold til samme måned året før, hvor den var 3,3 pct.

- Bilforhandlerne oplever igen en stigende interesse for at købe ny bil blandt private, selvom leveringstiden har ændret sig på nogle modeller. Det mærker de både i butikkerne og i søgninger på nettet. Men erhvervslivet halter mere bagefter. Det skyldes blandt andet, at udlejningsbranchen ikke aftager biler fordi der kommer meget færre turister, siger Thomas Møller Sørensen.

Bilsalget er samlet set faldet over 30 pct. i år, og maj var ingen undtagelse, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Faldet skyldes bl.a. at bilfabrikkerne endnu ikke er oppe i gear ovenpå corona-krisen, men skyldes især at nogle erhverv holder igen. Bilsalget til private kunder har været mere upåvirket af corona-situationen.

Antallet af nyregistreringer er i årets første fem måneder faldet 26 pct. og 36 pct. på henholdsvis privat- og erhvervsmarkedet. Husholdningerne er forsat den største aftager. Seks ud af ti nye personbiler er i de seneste fem år blevet indregistreret til private kunder.

I løbet af årets første fem måneder er der indregistreret lidt over 70.000 nye personbiler. I samme periode sidste år blev der indregistreret lidt over 100.000. Fra starten af marts til slutningen af maj måned er der blevet indregistreret ca. 25.000 færre nye biler i forhold til samme periode sidste år. Det svarer til et fald på 40 pct. i foråret alene. Dertil kan lægges et fald på ca. 6.000 biler i årets første to måneder.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold