Én enkelt af Bluetowns løsninger, kan give en by på ca. 5000 mennesker i ulande adgang til internettet.

19.06.20 DIB Nyheder

Dansk virksomhed sikrer internet i den tredje verden

Podcast: Historien om hvordan et transportabelt, overdimensioneret wifi på solenergi har stort potentiale i kampen for at nå FN’s Verdensmål.

Tænker du nogensinde over hvor meget du egentligt bruger internettet? Internettet er blevet en uundværlig gode, som mange af os tager for givet.

Adgang til internettet har en positiv indvirkning på både sundhed, infrastruktur, uddannelse, indtjeningsmuligheder og meget mere. Desværre ekskluderer prisniveauet på de eksisterende telesystemer i dag rigtig mange mennesker og betyder, at befolkningen flere steder i verden er uden internetforbindelse. 

Det forsøger den danske virksomhed Bluetown at lave om på. De har nemlig fundet en løsning der kan levere billigt internet dér hvor de etablerede selskaber giver op. Én enkelt af Bluetowns løsninger, kan give en by på ca. 5000 mennesker i ulande adgang til internettet. Løsningen kører på solenergi, så klimavenligt er det også.

Lyt med i andet afsnit af podcasten ’8 opfindelser der kan redde verden’, når Bluetowns CEO og direktør fortæller om deres internetløsning, samt når professor Knud Erik Skovby fortæller, hvordan telekommunikation og en stabil internetadgang, er et værdifuldt værktøj til at løse rigtig mange problemer i den tredje verden.

Podcasten ”8 opfindelser der kan redde verden” er en del af Dansk Industris projekt ”Fra Filantropi til Forretning”, som er støttet af Industriens Fond. Du kan læse mere om projektet her.

Læs også: Sæt turbo på bæredygtighed med ny Verdensmål-portal fra DI

Louisa Høyer Hansen
Skrevet af:

Louisa Høyer Hansen

Henrik Schramm Rasmussen

Henrik Schramm Rasmussen

Chefkonsulent

Relateret indhold