På Chr. Hansens Plant Health laboratorier i Taastrup forsker virksomheden i, hvordan bakterier kan beskytte afgrøder.

Foto: Chr. Hansen
02.07.20 DIB Nyheder

Kan bakterier redde verden?

Podcast: Bakterier er ikke blot skadelige og noget vi skal undgå. Hvis de bruges rigtigt, kan de gavne miljøet og hjælpe til at gøre en ende på sult og hungersnød.

Vi bliver ca. to milliarder flere mennesker i verden over de næste 30 år, hvilket betyder, at der er to milliarder flere munde som skal mættes. Dertil kommer alle dem som allerede går sultne i seng - ifølge FN, 800 millioner mennesker. 

Denne udfordring mener virksomheden Chr. Hansen kan løses med bakterier.

Lyt til fjerde afsnit af podcasten ’8 opfindelser der kan redde verden’ når Annemarie Meisling, der arbejder med bæredygtighed og kommunikation hos Chr. Hansen, fortæller om virksomhedens mere end 30.000 bakterier, samt hvordan bakterier har et stort potentiale til at løfte Verdensmålene 2 og 12, der handler om at stoppe sult og sikre ansvarlig produktion.

Med på sidelinjen er også Katherine Richardson, professor i biologisk oceanografi ved Københavns Universitet, som fortæller, hvordan naturlige bekæmpelsesmetoder, som samtidig kan øge landmændenes udbytte, kan være afgørende for at kunne brødføde jordens befolkning i fremtiden.

Podcasten ”8 opfindelser der kan redde verden” er en del af Dansk Industris projekt ”Fra Filantropi til Forretning”, som er støttet af Industriens Fond. Du kan læse mere om projektet her.

Læs også: Sæt turbo på bæredygtighed med ny Verdensmål-portal fra DI

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Louisa Høyer Hansen
Skrevet af:

Louisa Høyer Hansen

Henrik Schramm Rasmussen

Henrik Schramm Rasmussen

Chefkonsulent

Relateret indhold