17.06.20 DIB Nyheder

Lige lovlig optimistisk prognose fra Nationalbanken

Nye tal: Danmarks Nationalbank spår i ny prognose tilbagegang i BNP på over 4 procent

Nationalbanken venter en tilbagegang i BNP på 4,1 pct. i år. De regner dog med, at vi hurtigt vinder det tabte tilbage igen. DI mener, at det er en lige lovlig optimistisk vurdering.

- I DI venter vi, at krisen vil blive både dybere og mere langvarig, end Nationalbanken regner med. Det kan komme til at tage lang tid at genoprette eksporten, siger Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri (DI).

DI venter, at økonomien skrumper med 7 pct. i år, og at det vil tage flere år, inden eksporten er tilbage på niveauet før krisen. DI’s mere dystre billede bygger på en spørgeskemaundersøgelse blandt DI’s medlemsvirksomheder i juni om deres forventninger til den nærmeste fremtid.

Nationalbanken understreger dog også en betydelig usikkerhed omkring skøn for økonomiens udvikling.

- Jeg vil da håbe, at vi hurtigt kan vinde det tabte tilbage, men mange virksomheder forventer, at det vil tage meget lang tid inden eksporten vender tilbage til tidligere niveauer, siger Morten Granzau.

Læs også: Vismændene er for optimistiske

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold