Erhvervsminister Simon Kollerup tager positivt imod udspillet og lover politisk handling senest til efteråret.

Foto: Jens Navntoft
11.06.20 DIB Nyheder

Organisationer til minister: Her er IVS’ernes afløser

En række erhvervsorganisationer foreslår i fællesskab erhvervsminister Simon Kollerup at gøre det billigere at stifte et anpartsselskab. Det skal sikre, at iværksættere fortsat kan komme i gang for få penge.

Otte erhvervsorganisationer og vidensinstitutionen CBS står bag en fælles indstilling til erhvervsminister Simon Kollerup. De foreslår blandt andet, at det gøres billigere at stifte et anpartsselskab (ApS). Det skal sikre, at iværksættere fortsat kan komme i gang, uden at de har mange penge klar til selskabsdannelsen.

- Der er efterladt et hul, efter at selskabsformen IVS blev afskaffet i 2019. Den gav iværksættere mulighed for at stifte virksomhed, selv om kapitalgrundlaget var spinkelt. Den mulighed er der fortsat brug for, og derfor foreslår vi, at kapitalkravet i ApS sænkes til ca. 8.000 kroner, som er på EU-niveau, siger Lars Holm Nielsen, chef for regelforenkling, iværksætteri og SMV-politik i Dansk Industri (DI).

Han understreger, at forslaget også indebærer øget kontrol, der sikrer mod misbrug.

- De, der bryder reglerne bevidst, skal mødes af retsforfølgelse og erstatningskrav fra det offentlige. Det skal sikre, at man ikke ustraffet lukker en virksomhed ned på det offentliges regning. Men det er vigtigt, at kontrolindsatsen målrettes. Vi har ikke gavn af at skære alle over én kam, siger Lars Holm Nielsen.

Forslaget fra de otte organisationer blev fremlagt for erhvervsminister Simon Kollerup (S) ved et besøg hos iværksættervirksomheden GRIM. Han understregede, at regeringen ønsker at fremme vilkårene for iværksættere og lovede politisk handling senest til efteråret.

Læs også: SMV’s teknologiske gennembrud kan hjælpe 16.000 hospitalspatienter

Lars Holm Nielsen

Lars Holm Nielsen

Chef for regelforenkling, iværksætteri og SMV-politik

  • Direkte +45 3377 3562
  • Mobil +45 2013 7756
  • E-mail lhni@di.dk

Relateret indhold