Sheakerner er blevet plukket af afrikanske kvinder i århundreder og vejen fra plukning til produkt er meget lang og fyldt med dyre mellemmænd.

25.06.20 DIB Nyheder

Organisering af kvinder i Afrika fremmer ligestillingen

Podcast: Ønsker man at skabe udvikling i verdens fattigste lande, skal kvinderne med. Virksomheden AAK arbejder sammen med 230.000 kvinder som samler Sheakerner i Ghana og Burkina Faso og på Elfenbenskysten.

Sheakerner kan man lave sheaolie ud af som bl.a. bruges til fremstillingen af chokolade, bagværk og cremer. Sheakernerne er blevet plukket af afrikanske kvinder i århundreder og vejen fra plukning til produkt er meget lang og fyldt med dyre mellemmænd.

Dette ønskede virksomheden AAK at lave om på og har gennem en effektiv organisering af kvinderne, der bl.a. indbefatter et forudbetalingssystem, sikret kvinderne bedre levevilkår. Det betyder bl.a. at flere kvinder får råd til langsigtede investeringer i dyr og landbrug, uddannelse til dem selv og deres børn, samt medicin.

Lyt med i tredje afsnit af podcasten ’8 opfindelser der kan redde verden’ når Anne Brødsgaard, Global Product Manager i AAK, forklarer om organiseringen af kvinder i Afrika, samt når Layanna Martin, der er privat sektor rådgiver i Sex & Samfund, fortæller hvordan projekter som fremmer ligestillingen mellem mænd og kvinder i Afrika, ikke blot forbedrer vilkårene for kvinderne og deres familier, men også for lokalsamfundet og hele samfundsøkonomien.

Podcasten ”8 opfindelser der kan redde verden” er en del af Dansk Industris projekt ”Fra Filantropi til Forretning”, som er støttet af Industriens Fond. Du kan læse mere om projektet her.

Læs også: 

Internet til den tredje verden 

Kan en plasticpose redde verden?

og

Dansk flaskepant inspirerer til bæredygtigt plasticsystem i Kenya

Louisa Høyer Hansen
Skrevet af:

Louisa Høyer Hansen

Henrik Schramm Rasmussen

Henrik Schramm Rasmussen

Chefkonsulent

Relateret indhold