Man skal ikke have et kvindeligt bestyrelsesmedlem for at have et. Man skal have det, fordi det skaber diversitet og giver et meget mere nuanceret grundlag for de beslutninger der træffes i bestyrelseslokalet, siger adm. direktør og ejer af Logitrans A/S, Gitte Kirkegaard.

Foto: Logitrans
23.06.20 DIB Nyheder

Virksomhedsejer: Mange SMV'er mangler profesionelle bestyrelser

Adm. direktør og ejer af Logitrans A/S Gitte Kirkegaard er en af knapt 100 bestyrelsesmedlemmer i DI's nye Women on Board-database. Hun har selv en bestyrelse og mener, at Danmarks mindste virksomheder burde have en.

Du har ønsket at stå som bestyrelseskandidat i Women on Board-databasen, hvorfor? 
Fordi jeg ønsker at bidrage med min viden i andre virksomheder. Jeg mener at der er rigtig mange SMVér i Danmark, som mangler en professionel bestyrelse.

Jeg har selv en i min egen virksomhed, som jeg syntes skaber rigtig meget værdi. Og derfor vil jeg også gerne selv ud i lignende virksomheder, hvor jeg kan være med til at gøre en forskel - gøre virksomheden mere professionel og samtidig skabe værdi for både virksomheden og ejeren.

Hvad vil du fremhæve som dine bedste kompetencer i en bestyrelsessammenhæng?
- Viden om ledelse og generationsskifte – herunder praktiske metoder og rollefordeling, eksport og international handel, opbygning af et forhandlernet og salg igennem forhandlere samt globale setup i Kina, USA og Danmark.

Hvad er det mest givende ved at være bestyrelsesmedlem?
- At jeg kan være med til at gøre en forskel. At der bliver lyttet til det jeg siger, det syntes jeg er super fedt og inspirerende og så får jeg jo også selv viden med retur, som jeg kan bruge i min egen virksomhed.

Hvad vil – efter din mening – være den største driver for at få flere bestyrelsesmedlemmer, der er kvinder?
- Man skal ikke have et kvindeligt bestyrelsesmedlem for at have et. Man skal have det, fordi det skaber diversitet og giver et meget mere nuanceret grundlag for de beslutninger der træffes i bestyrelseslokalet.

- Det handler jo om – for mig – at have en bestyrelse der er sammensat af forskellige mennesker der ikke ligner hinanden, hvad enten det handler om køn, alder, baggrund eller andet. Vi skal passe på med ikke at gøre det til en feministisk kønskamp, men snarere forsøge at fremhæve, at diversitet generelt skaber vækst og nuancerede beslutninger.

Hvem/hvad inspirerer dig?
- Det gør mennesker med et kæmpe drive, de der virkelig brænder for at forfølge en drøm eller forsøger at gøre en forskel. De der tør gå forrest og vise andre, at man kan hvad man vil. De mennesker der er gode rollemodeller for vores børn. Mennesker med empati og handlekraft.

Læs også: Women on Board – her er dit næste bestyrelsesmedlem

Fakta

Gitte Kirkegaard
Adm. direktør og ejer af Logitrans A/S siden 2003
Tidligere: Hydro Automotive Structures
Bestyrelsesmedlem: Natur-Drogeriet, BRE (Business Region Esbjerg), DI Sydvestjylland og Esbjerg Erhvervsudvikling

Fakta

Women on Board (WOB)
Database med 100 bestyrelsesmedlemmer, der er kvinder
Alles kvalifikationer er vurderet og blåstemplet af et Advisory Board
Gratis at blive optaget i – og bruge
Henvender sig primært til SMV’er
Et oplagt værktøj til at rekruttere nye bestyrelsesmedlemmer.

Mette Fjord Sørensen

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3797
  • Mobil +45 5213 2312
  • E-mail mfj@di.dk

Relateret indhold