15.06.20 DIB Nyheder

Sommerpakke vil sætte gang i forbrug og vigtige investeringer i forskning

Natten til mandag indgik Folketinget en aftale, som kan hjælpe Danmark og dansk økonomi igennem de næste måneder. DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen glæder sig over, at partierne vil stimulere økonomien.

Et bredt Flertal i Folketinget indgik natten til mandag d. 15. juni en bred aftale, som sætter gang i både forbruget og virksomhedernes forskningsinvesteringer.

DI glæder sig over, at partierne vil stimulere økonomien ved at udbetale tre uger af de indefrosne feriepenge. Det er ifølge DI vigtigt, at der findes en model med statslig mellemfinansiering, så der ikke trækkes penge ud af virksomhederne i en svær tid.

Endelig er det helt afgørende og positivt, at partierne i forbindelse med udfasning af hjælpepakkerne har aftalt at vurdere i september, om der er brug for tiltag til at holde hånden under ikke mindst eksportvirksomheder  og eksportarbejdspladser, som rammes forskudt af krisen.

- Udbetalingen af de indefrosne feriepenge er et klogt og rigtig krisehåndtag at trække i, så vi kan få sat gang i danskernes forbrug og vores økonomi hen over sommeren. Det er vigtigt at det gennemføres med en model med statslig mellemfinansiering, så politikerne ikke trækker penge og likviditet ud af virksomheder og danske arbejdspladser i en svær tid, siger DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen.

Han glæder sig samtidig over, at sommerpakken på flere felter sætter ind for at styrke dansk eksport – og ikke mindst forskningen i de private virksomheder.

- Det er virkelig positivt, at partierne styrker dansk eksport og vores forskningsindsats. Danmark lever af at eksportere gode ideer og løsninger, og derfor er det et alvorligt problem, at coronakrisen har ramt forskningsindsatsen hårdt i mange virksomheder. Det er klart positivt, at politikerne har anerkendt behovet og indfører et midlertidigt forhøjet fradrag til forskning. Vi kan kun opfordre til, at det gøres permanent, og at loftet over fradraget udvides, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han peger på, at det er helt afgørende, at Folketinget er klar til at handle hurtigt, hvis udfasningen af hjælpen til faste omkostninger den 8. juli viser sig at være for hurtig.

- Krisen er ikke ovre, og især eksportvirksomhederne og danske eksportjob risikerer at blive ramt forsinket i efteråret, når ordrerne er sluppet op. I den situation er det positivt og vigtigt, at Folketingets partier har aftalt at vurdere situationen til september og er klar til at skride ind med nye tiltag for at sikre eksportarbejdspladserne, når og hvis det er nødvendigt, siger Lars Sandahl Sørensen.

Ifølge DI er det samtidig vigtigt, at regeringen hurtigst muligt melder ud, hvilke restriktioner, som især turisme- og oplevelsesvirksomhederne kan åbne under til september, så spillesteder, messecentre og andre kan få en tiltrængt afklaring på, om og hvordan de kan holde arrangementer.

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold