Mange virksomheder vil bruge erfaringerne fra corona-krisen til at gennemtænke deres rejseaktiviteter og tilpasse dem. Det vil være helt indlysende klogt i samme ombæring at gennemtænke miljø- og klimaaftrykket og sætte ind for begrænse det mest muligt, siger Michael Svane, branchedirektør i DI Transport.

Foto: Getty
24.06.20 DIB Nyheder

Virksomheder i vildrede om bæredygtige forretningsrejser

Hver tredje virksomhed i Norden kender ikke deres forretningsrejsers miljøaftryk. Men otte af ti vil gerne gøre deres rejser mere bæredygtige. DI afholder webinar om sikkerhed på erhvervsrejser 25. juni kl 10.

Hver fjerde rejseansvarlige i europæiske virksomheder mener, at bæredygtige rejser er upraktiske og kræver en stor indsats. For rejseansvarlige ansat i den europæiske bilindustri gælder det hele 49 procent.

Lidt anderledes ser det ud blandt Nordens virksomheder, hvor 78 procent af dem er klar over, at de er nødt til at ændre deres forretningsrejser i en mere bæredygtig retning. Men hver tredje af dem kender ikke deres forretningsrejsers miljøaftryk.

Det viser en undersøgelse blandt 2.450 europæiske rejseansvarlige, heriblandt 350 i Norden. Undersøgelsen er foretaget på vegne af SAP Concur, der arbejder med for rejse- og udgiftsautomatisering.

- I takt med at Norden så småt vender tilbage til mere normale tilstande efter corona-krisen, er virksomheder nødt til at genoverveje deres tilgang til forretningsrejser, så man sikrer, at bæredygtighed er en nøgleprioritet fremover, siger Dan Lillie, der er chef for SAP Concur i Danmark.

Læs hele undersøgelsen Corporate travel sustainability index

Data viser vej til bæredygtig rejse

Dan Lillie mener, at data og en struktureret behandling af det er en forudsætning for at gøre forretningsrejser mere bæredygtig.

- Uden ordentlig indsigt i medarbejdernes rejseadfærd og forståelse for deres behov, når de befinder sig til lands, til vands og i luften, er det nærmest umuligt at implementere troværdig og sammenhængende forandringsledelse frem mod mere bæredygtighed, siger han.

Han bakkes op af branchedirektør Michael Svane, DI Transport.

- Der er næppe tvivl om, at coronakrisen vil sætte varige spor i virksomheders rejsemønstre. Det er min fornemmelse, at mange virksomheder vil bruge erfaringerne fra krisen til at gennemtænke deres rejseaktiviteter og tilpasse dem. Det vil være helt indlysende klogt i samme ombæring at gennemtænke miljø- og klimaaftrykket og sætte ind for begrænse det mest muligt, siger Michael Svane.

Læs også: Klimaministeren i opråb: Genstart af Danmark skal have en grøn dynamo i front

Dansk luftfart skal gå forrest

Der er dog en række tiltag, man kan sætte i værk for at gøre forretningsrejserne. Virksomheden BCD Travel har opstillet 12 måder, som forretningsrejsende og Travel Managers kan integrere bæredygtige handlinger på i deres forretningsrejser

- Selv om coronakrisen har lært os nye måder at mødes på, vil der fortsat være stort behov for rejser og fysiske møder. Derfor skal både branchen og de rejsende gøre en stor indsats for at begrænse aftrykket af rejserne, siger Michael Svane.

Han henviser i den forbindelse til de anbefalinger som klimapartnerskabet for luftfart har afgivet til regeringen.  

 - Dansk Luftfart og Luftfartens Klimapartnerskab har fremlagt en ambitiøs målsætning for såvel indenrigs- og udenrigsluftfarten om nedbringelse af CO2-udledningen, som vil bringe dansk luftfart i en lederposition i omstillingen af den globale luftfart. Det ultimative mål er at opnå en CO2-neutral luftfart senest 2050, siger Michael Svane.

DI afholder webinaret ”Rejsesikkerhed - hvad nu? Bliv opdateret inden hele Danmark går på sommerferieInfo”  25. juni kl 10.

Arrangementet er kun for medlemmer.

Følg klima hos DI

Regeringen og dansk erhvervsliv har indgået 13 klimapartnerskaber. Vi præsenterer dig for hvert enkelt partnerskab, og følger udviklingen.

Læs mere om klimapartnerskaberne

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Michael Svane

Michael Svane

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4652
  • Mobil +45 4036 1348
  • E-mail misv@di.dk

Relateret indhold