På diplom- og civilingeniøruddannelserne er 691 flere unge optaget i år. Det svarer til en samlet stigning på ingeniøruddannelserne på 11 procent i forhold til sidste år.

30.07.20 DIB Nyheder

DI: Rekordoptag på ingeniøruddannelser vil gavne grøn omstilling

I Dansk Industri er der stor glæde over, at historisk mange unge er blevet optaget på ingeniøruddannelserne og de øvrige tekniske og naturvidenskabelige uddannelser.

- Det er præcis, hvad vi har sukket efter i dansk erhvervsliv i mange år. Så vi er stærkt begejstret for, at så mange unge har søgt og er blevet optaget på netop de uddannelser, som erhvervslivet efterspørger, siger underdirektør for kompetencer og viden i DI, Mette Fjord Sørensen.

På diplom- og civilingeniøruddannelserne er 691 flere unge optaget i år. Det svarer til en samlet stigning på ingeniøruddannelserne på 11 procent i forhold til sidste år.

På IT-, naturvidenskabelige og de tekniske videregående uddannelser, de såkaldte STEM-uddannelser(Science, Technology, Engineering & Mathematics) er optaget steget med 9 procent. Det svarer til, at 1.380 flere unge i år er optaget på en STEM-uddannelse.

- Jeg er ovenud glad for, at rekordmange unge er optaget på ingeniøruddannelserne i år. Flere ingeniører er en af hovednøglerne til, at virksomhederne kan udvikle de nye, grønne teknologier, der skal til for at håndtere de klimaudfordringer, vi står overfor. Det glæder mig, at de unge har lyttet og taget dette budskab til sig, siger Mette Fjord Sørensen.

DI har i en undersøgelse tidligere i år vist, at mange unge er blevet afvist på videregående uddannelser, fordi der ikke var tilstrækkeligt med pladser, til trods for at jobmulighederne var rigtig gode. Det billede er med dagens optagelsestal vendt, ikke mindst efter at regeringen i kølvandet på coronakrisen besluttede, at der skulle oprettes 5.000 nye studiepladser.

I år sætter optaget rekord med 69.526 unge, som er blevet optaget på en videregående uddannelse. Det er en stigning på 6 procent i forhold til 2019.

- Jeg vil opfordre de unge, der er blevet afvist, til at orientere sig mod de uddannelser med gode jobmuligheder, hvor der fortsat er ledige pladser, så de kan komme i gang med en uddannelse allerede i år. Uddannelse er den bedste investering i deres fremtidsmuligheder, siger Mette Fjord Sørensen.

Læs DI’s undersøgelse Guld på Gaden om afviste ansøgere

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Mette Fjord Sørensen

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3797
  • Mobil +45 5213 2312
  • E-mail mfj@di.dk

Relateret indhold