Strøm og el er ikke en selvfølge i hele verden, derfor kan det bringe stor glæde, når der endelig kommer strøm til lampen.

09.07.20 DIB Nyheder

El i udviklingslande har en positiv effekt på en lang række Verdensmål

Podcast: Der findes cirka 1 milliard mennesker i verden som ikke har adgang til strøm i dag. Adgang til strøm er én af grundstenene i at reducere fattigdom og skabe bedre levebetingelser. Derfor lyder ét af FN’s Verdensmål, mål nr. 7, at vi henimod 2030 skal arbejde på at sikre adgang til billig bæredygtig energi for hele jordens befolkning.

Virksomheden Mpayg har opfundet en løsning som kan hjælpe verden til at nå dette mål. Under sit arbejde med FN i Nepal, oplevede Asger Trier, direktør i Mpayg, på egen hånd hvordan mange mennesker i udviklingslande enten ikke har adgang til el, eller anvender tvivlsomme løsninger som fylder de små hjem med røg og medfører store eksplosionsfarer. Derfor igangsatte han arbejdet med at finde en løsning der kan sikre billig og bæredygtig el i verdens fattigste lande og ti år efter, er den nu på markedet.

Lyt med til femte afsnit af ’8 opfindelser der kan redde verden’ når Asger Trier fortæller om Mpayg og hvordan opfindelsen ikke blot er med til at opnå FN’s Verdensmål nr. 7, men også har et betydeligt forretningspotentiale. Sara Trærup, leder af UNEP DTU Partnership's Teknologi program - et samarbejde mellem FN’s miljøprogram og DTU – er også med og forklarer, hvordan man ved at give befolkningen i udviklingslande adgang til elektricitet, arbejder på en sag som har en positiv effekt på et bredt spektrum af Verdensmål.

Podcasten ”8 opfindelser der kan redde verden” er en del af Dansk Industris projekt ”Fra Filantropi til Forretning”, som er støttet af Industriens Fond. Du kan læse mere om projektet her.

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen