Faerch har i mange år arbejdet med genanvendt materiale og har fundet en løsning der sikrer cirkulær produktion af fødevaresikker emballage.

15.07.20 DIB Nyheder

Faerch samler skrald i hele Europa

Podcast: Den danske virksomhed Faerch arbejder på, at skrald skal behandles som en værdifuld naturressource på linje med olie og metal. De er gået aktivt ind i kampen for at revolutionere plastikfødevareemballagen på hele kontinentet og samler derfor skrald ind i hele Europa.

Rigtig mange fødevarer er i dag pakket ind i plastik. For at producere plastik kræver det bl.a. udvinding af dyrebar råolie. Plastik forlænger fødevareres levetid og er derfor et vigtigt materiale. Plastikemballage har dog ofte en meget kort levetid og måden hvorpå vi håndterer plastikken efter brug, er ikke hensigtsmæssig for vores miljø.

Faerch har i mange år arbejdet med genanvendt materiale og har fundet en løsning der sikrer cirkulær produktion af fødevaresikker emballage. Systemet er den eneste af sin art i Europa.

I sjette afsnit af ’8 opfindelser der kan redde verden’ har vi talt med Thomas Bak Tellesen der arbejder med sustainability and external affairs i Faerch, som fortæller hvorfor deres system er ikke blot har et stort potentiale i kampen for at nå FN’s Verdensmål nr. 12, der handler om at opnå ansvarlig forbrug og produktion, men også har en positiv indvirkning på virksomhedens bundlinje og konkurrenceevne.

Podcasten ”8 opfindelser der kan redde verden” er en del af Dansk Industris projekt ”Fra Filantropi til Forretning”, som er støttet af Industriens Fond. Du kan læse mere om projektet her.

Læs også: Sæt turbo på bæredygtighed med ny Verdensmål-portal fra DI

Relateret