BoConcepts butik i Thao Dien distriktet i Vietnams største by Ho Chi Min City. Thao Dien er et velhaverdistrikt, hvor der også bor mange udlændinge med store indkomster.

Foto: BoConcept
31.07.20 DIB Nyheder

Handelsaftale med Vietnam sætter turbo på dansk møbelindtog

Den 1. august træder en handelsaftale mellem EU og Vietnam i kraft. Det danske møbelfirma BoConcept håber, at aftalen vil bane vejen for mere succes på det vietnamesiske marked, der er i stor vækst.

Vil du gerne vise overskud og klasse i Vietnam, køber du dine møbler hos den danske møbelkæde BoConcept, der har tre butikker i hovedstaden Hanoi og yderligere tre butikker i Vietnams største by, Ho Chi Min City, med 10 millioner indbyggere. Det fortæller Carsten Brink, der er chef for BoConcepts aktiviteter i Asien. 

- Vores møbler er ret dyre i Vietnam og købes fortrinsvis af expats og rige vietnamesere, der gerne vil have møbler fra Danmark, siger Carsten Brink.

Han fortæller, at der allerede er godt gang i BoConcepts vækst i Vietnam. Men der er potentiale til endnu mere, hvilket vil blive hjulpet godt på vej, når handelsaftalen mellem Vietnam og EU træder i kraft den 1. august.

Handelsaftalen betyder, at tolden på BoConcepts dansk producerede møbler vil blive fjernet over en 4-årig periode.

- Handelsaftalen vil gøre business casen i Vietnam endnu bedre og kan betyde, at vi endnu hurtigere kan udvide vores aktiviteter i landet, siger Carsten Brink, der tilføjer, at BoConcept forventer at have 10 butikker i landet inden for en overskuelig fremtid.

Læs også: Eksportvirksomheder sidder fast i mudderet

Handelsaftale er guld værd

I Dansk Industri er der også glæde over, at handelsaftalen mellem Vietnam og EU efter mange års tilløb træder i kraft.

- Aftalen er den mest ambitiøse handelsaftale, EU hidtil har indgået med et udviklingsland. Med aftalen får danske virksomheder en markant forbedret adgang til det vietnamesiske marked, der er i stor vækst, siger Peter Thagesen, chef for global handel og investeringer i DI.

Blandt de mange elementer i aftalen er:

- At tolden på 65 procent af alle varer EU sælger til Vietnam vil blive fjernet. Og at EU fjerner tolden på 71 procent af alle varer fra Vietnam.

- At europæiske virksomheder får udvidet adgang til at levere tjenesteydelser til Vietnam.

- At handelsaftalen åbner det ellers lukkede udbudsmarked i Vietnam for europæiske virksomheder.

- At aftalen reducerer ikke told-mæssige barrier ved at forenkle toldprocedurer.

- At aftalen forbedrer beskyttelsen af investeringer mellem Vietnam og EU.

Ifølge Peter Thagesen er bundlinjen, at handelsaftalen for alvor kan øge Danmarks 2,9 milliarder kroner store eksport til Vietnam.

- Potentialet er der til, at de danske virksomheder får endnu mere gang i salget på det vietnamesiske marked, der kommer til at vokse markant i de kommende år, siger han.

Hos BoConcept glæder man sig også til at få gavn af de forbedringer, som handelsaftalen vil bringe med sig.

- Forretningsmulighederne i Vietnam er simpelthen blevet bedre, siger BoConcepts Asien-chef Carsten Brink.

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Peter Dige Thagesen

Peter Dige Thagesen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3752
  • Mobil +45 2949 4569
  • E-mail pth@di.dk

Relateret indhold