Microsoft Danmarks administrerende direktør Nana Bule er glad for, at der endelig er kommet skub i antallet af kvindelige ansøgere til IT-uddannelserne.

Foto: Thomas Arnbo
31.07.20 DIB Nyheder

Microsoft jubler: Flere kvinder vil læse IT

Flere kvinder er blevet optaget på IT-uddannelserne. Det vil komme samfundet og virksomhederne til gavn, fastslår Microsoft Danmark og DI.

Efter mange års snak om behovet for flere kvinder i IT-sektoren, ser der endelig ud til at ske noget. Det fremgår af de nye tal for optaget til de videregående uddannelser.

Set i forhold til sidste år er der i år optaget 20 procent flere kvinder på IT-uddannelserne. Det svarer til 355 flere kvinder. Til sammenligning er der ”kun” optaget 11 procent flere mænd.

Microsoft Danmarks administrerende direktør Nana Bule hilser udviklingen velkommen.

- Det er fantastisk, at der endelig sker noget, efter vi har kæmpet for denne sag i årevis. Jeg er meget glad for, at det er lykkedes at vække interessen og inspirere de unge kvinder til at søge mod IT-uddannelserne.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen er også glad for udviklingen.

- Hvis vi skal nå i mål med at få nok studerende ind på en række uddannelser, skal vi have begge køn i spil. Vi skal have kvinderne med på de uddannelser, hvor de generelt har været underrepræsenteret, og mændene med på de uddannelser, som der typisk er få mænd, der søger mod. Der ser nu ud til at ske på en række uddannelser – blandt andet inden for it - og det er en fantastisk nyhed, siger hun.

Læs også: DI: Rekordoptag på ingeniøruddannelser vil gavne grøn omstilling

Brug for de kvindelige it-talenter

I Dansk Industri, der har 11.700 medlemsvirksomheder, er der også stor tilfredshed med de nye optagelsestal.

- Digital forståelse og evnen til at anvende ny teknologi bliver mere og mere afgørende, og derfor vil der være behov for flere med disse kompetencer. Derfor er det rigtig godt, at vi kan se, at der både er flere mænd og kvinder, der har lyst til at uddanne sig inden for it, siger Mette Fjord Sørensen, underdirektør i DI med ansvar for kompetencer og viden.

Hun tilføjer, at det forhåbentlig kan bidrage til bedre og mere opfindsomme løsninger.

- Diversitet giver mere innovationskraft, fordi forskellige personer vil have forskellige tilgange og løsninger at byde ind med. Det vil komme både virksomhederne og samfundet til gavn.

Hos Microsoft Danmark ser man også gerne, at man får flere kvindelige ansøgere.

- Vi har brug for alle de talenter inden for IT, som vi kan få, og her er kvinderne med til at øge den samlede talentmasse. I et tiltagende digitaliseret samfund er det fuldstændigt afgørende, at vi sørger for, at vi har en så mangfoldig gruppe mennesker bag skærmene og bag algoritmerne som overhovedet muligt, siger administrerende direktør Nana Bule.

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Mette Fjord Sørensen

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3797
  • Mobil +45 5213 2312
  • E-mail mfj@di.dk

Relateret indhold