06.07.20 DIB Nyheder

Overraskende få konkurser under coronakrisen

Nye tal: Der var 177 erklærede konkurser blandt aktive virksomheder i juni. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Antallet af konkurser var overraskende lavt blandt danske virksomheder i juni, men ifølge DI kan konkurstallet stige kraftigt i kølvandet på coronakrisen.

- Coronakrisens alvor kan endnu ikke aflæses i de danske konkurstal. Inden for erhvervsservice samt hoteller og restauranter har konkurserne dog ført til et jobtab, der er dobbelt så højt som normalt, siger cheføkonom Allan Sørensen, Dansk Industri (DI).

Han forventer, at konkurstallet kan stige i de kommende måneder.

- Vi forventer, at se flere konkurser end normalt i kølvandet på coronakrisen. Mange virksomheder står desværre med en tom pengekasse, og har dermed svært ved at betale deres regninger. Coronakrisen har sat virksomhedernes økonomi under et alvorligt pres, siger Allan Sørensen, der roser hjælpepakkerne for at holde hånden under mange virksomheder.

- Hjælpepakker har givet virksomhederne mulighed for at få kompensation for faste udgifter og lønninger, mens det samtidig har været muligt at udskyde betalinger af skat. Der er spændt et sikkerhedsnet ud under et presset erhvervsliv, men det kan ikke redde alle, siger Allan Sørensen.

Ifølge Allan Sørensen er det især detailhandlen, som bliver hårdt presset i de kommende måneder.

- Der er desværre 10-20 procent af virksomhederne, som ser en risiko for at de må afvikle deres virksomhed inden for de næste tre måneder. Det er især inden for detailhandlen, at virksomhederne frygter at gå konkurs, siger Allan Sørensen.

Ifølge Danmarks Statistik er det 22 procent af butikkerne i detailhandlen, der angiver at der er en risiko for at deres virksomhed må afvikles i løbet af de næste tre måneder. Risikoen er lidt mindre i de andre brancher, hvor det svinger fra 10-17 procent.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold