Sommerferie øst for Storebælt - som anbefalet af turistchefer hos Designmuseum Danmark og Goboat.

Fotocollage: Aman Reehal
03.07.20 DIB Nyheder

Turistchefernes tips til ferieoplevelser øst for Storebælt

Anne-Louise Sommer, direktør for Designmuseum Danmark og Anders Mørck, adm. direktør i Goboat deler deres bedste tips til ferieoplevelser øst for Storebælt. DIBusiness ønsker alle en god sommer!

Sommerferie er ikke kun for sjov, den er også nødvendig for kunne restituere, ikke mindst oven på et hårdt forår i coronakrisens tegn. Derfor har DI Business spurgt et par erhvervsledere fra oplevelses- og turismeindustrien om deres bedste ferietips – og hvordan de selv plejer at koble af.

Anders Mørck, adm. direktør i Goboat:

Østerbro i København er udgangspunktet for Anders Ekelund Mørcks hverdag, som mest drejer sig om bådudlejningsvirksomheden Goboat og familielivet med to små børn på et og tre år. Derfor har han ikke selv de helt vilde ferieplaner ud over en sommerhustur, et besøg i Tivoli og en runde på nogle af byens mange, gode legepladser.

- Men hvis jeg skal give et ferietip til dem, der bor i byen og gerne vil på stranden, så er det Asserbo Strand. Den ligger i nærheden af Tisvilde, som jo er meget populær, men også lidt af et fluepapir. Stranden i Asserbo er lige så smuk, men fordi den er lidt hemmelig, er der masser af plads, fortæller Anders Ekelund Mørck.

Anbefaler ophold i og på vand

Turen til Asserbo kan også sagtens blive en heldagstur, for ned til stranden ligger Asserbo Plantage, hvor man kan gå en dejlig tur i skoven.

Anders Ekelund Mørck vil også gerne anbefale en tur med en Goboat. Det er en meget letbetjent motorbåd med plads til otte personer, som kan lejes i både København og Aalborg. Men i virkeligheden vil han anbefale næsten enhver form for ophold i eller på vand.

- For mig giver vand mig i hvert fald en helt særlig form for nærvær og frihedsfølelse, som er god at dele med familie og venner. Desværre er sejlads som regel kun for de få. En båd er jo dyr og ofte kræver det også sejlcertifikater osv. – men med Goboat har mine to medstiftere og jeg forsøgt at gøre oplevelsen tilgængelig for mange flere, siger Anders Ekelund Mørck.

Anne-Louise Sommer, direktør for Designmuseum Danmark  

Anne- Louise Sommers del af Danmark er hovedstadsområdet. Hun bor selv nord for København, hvor hun elsker den skønne natur og den smukke kystlinje fra København til Helsingør. Men arbejdslivet foregår i byen, hvor hun gerne anbefaler en helt simpel byvandring.

Den kunne gå forbi det netop gennemrestaurerede Kongens Nytorv, Skuespilhuset ved Sankt Annæ Plads eller måske den smukke Assistens Kirkegård, hvor mange berømtheder ligger begravet, og ende med en bid street food.

Men som direktør for Designmuseum Danmark anbefaler hun naturligvis også en tur på museum:

– Museerne lider økonomisk ovenpå nedlukningen, så støt dem ved at besøge dem og deres ofte skønne museumscaféer og -butikker. Rosenborg, Arbejdermuseet, Glyptoteket og Thorvaldsens Museum indrammer fint spændvidden – og så er det nyåbnede Københavns Museum helt klart et besøg værd, anbefaler Anne-Louise Sommer.

Læs også: Turistchefernes tips til ferieoplevelser vest for Storebælt

Tager selv til skagen og Vestkysten

Når hun selv skal på ferie, vil hun gerne væk fra alle hverdagen stramme tidsplaner og bruge tid med de mennesker, som betyder mest. 

– Et frirum uden dagsorden, men med god tid til lange gåture, aktivt udendørsliv, læsning af bøger i store mængder og god mad. Jeg er blevet mere og mere glad for naturen med alderen, og nyder total ro, fred og genopladning. Gerne ved vandet. I år ved Skagen og langs Vestkysten, fortæller Anne-Louise Sommer.

Helt afkoblet fra arbejdet som museumsleder er hun dog sjældent i længere tid ad gangen.

– Lidt er man vel altid på arbejde – og der, hvor vi holder ferie i år, vil jeg anbefale Skagens fine museer og kunstnerboliger, det fremragende Strandingsmuseum ved Thorsminde, men også Tirpitz i Blåvandshuk og Vadehavscentret nær Ribe, slutter hun.

Læs også: Fire ferieråd til ledere - før under og efter

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Sune K. Jensen

Sune K. Jensen

Chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi

  • Direkte +45 3377 3923
  • Mobil +45 2949 4624
  • E-mail skj@di.dk

Relateret indhold