10.08.20 DIB Nyheder

Bilsalget giver panderynker trods fremgang

Nye tal: Bilsalget har i juli vist gode takter viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det sker ikke mindst på grund af rejserestriktionerne, som har holdt danskerne hjemme i sommer. Til gengæld kan et efterslæb i bilproduktionen koblet med usikkerhed om bilafgifter på længere sigt sætte den positive og grønne trend på standby.

Juli var den første måned i år, hvor der blev indregistreret flere nye biler i forhold til samme måned året før. Der blev i juli indregistreret 19.107 nye personbiler, hvilket var 14 pct. flere end i juli sidste år.

- Der er glædeligt, at der igen bliver solgt flere nye biler. Men det betyder ikke, at vi er på den anden side af krisen. Mange af de biler, som bliver indregistreret her i sommermånederne er produceret før bilfabrikkerne måtte holde helt eller delvist lukket. Vi frygter fortsat, at udbudssiden i de kommende måneder kan blive præget af forsinkelser, som skyldes et stort efterslæb i produktionen, siger Thomas Møller Sørensen, direktør for Bilbranchen i Dansk Industri.

Der blev i juli indregistreret over 3.000 nye el- og plugin hybridbiler, hvilket er en ny rekord. Antallet af nye elbiler blev næsten fordoblet, imens antallet af nye plugin hybridbiler mere end nidoblet i forhold til juli måned sidste år.

- Det er meget positivt, at salget af el- og pluginhybridbiler går så godt, som det gør. Men vi skal huske, at mange af de grønne biler, vi solgte henover sommeren, er bestilt hjem på et tidspunkt, hvor der var kendskab til bilafgifterne året efter. Lige nu kender vi ikke afgifterne for næste år. Vi har både som branche og forbrugere brug for en afklaring om bilafgifterne lang tid frem, hvis den positive trend vi nu oplever i salget af el- og pluginhybridbiler, ikke skal opleve modvind, siger Thomas Møller Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold