06.08.20 DIB Nyheder

Coronakrisen har ført til 55 millioner fyresedler i USA

Nye tal: Nye tal viser fald i ledigheden, men det er for tidligt at glæde sig, mener DI

I sidste uge meldte 1.186.000 amerikanere sig ledige. Over de første 20 uger af coronakrisen har over 55 mio. amerikanere været ramt af ledighed.

- Antallet af nye ledige i USA falder til laveste niveau i de 20 uger coronakrisen indtil videre har varet. Det er dog alt for tidligt at glæde sig over udviklingen i USA. Der bliver stadig udfyldt næsten dobbelt så mange ledighedserklæringer som under de værste uger af finanskrisen, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Næsten hver tredje amerikaner har været ramt af ledighed under coronakrisen. I løbet af de seneste 20 uger har over 55 millioner amerikanere udfyldt en ledighedserklæring, siger Allan Sørensen.

Det samlede antal af vedvarende ledige faldt fra 17 til 16,1 millioner, dermed falder ledigheden til 11 procent.

- Mange ledige er heldigvis begyndt at vendt tilbage i job, og derfor falder antallet af vedvarende ledige. De mange nye ledige vidner dog om, at virksomhederne stadig har behov for at tilpasse deres bemanding, siger Allan Sørensen.

- USA har slet ikke fået coronasmitten under kontrol. Med høje smittetal og nye restriktioner er der desværre udsigt til, at de næste uger også vil byde på mange nye i ledighedskøen. Genopretningen af amerikansk økonomi og arbejdsmarkedet kræver, at der kommer bedre styr på smittespredningen, siger Allan Sørensen.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold