25.08.20 DIB Nyheder

Coronakrisen kradser i kulturerhvervet

Nye tal: Antallet af museumsgæster og biografgængere blev mere end halveret i andet kvartal 2020, viser tal fra Danmarks Statistik. Der er akut brug for hjælp til kulturinstitutionerne, hvis vi også skal have dem efter coronakrisen, siger DI’s chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Sune K. Jensen.

Coronakrisen har tæret hårdt på de danske kulturinstitutioner, der var nogle af de første der lukkede ned i marts. Det største procentuelle fald oplevede museerne, hvor antallet af besøgende faldt fra 33 pct. til 14 pct. i andet kvartal sammenlignet med samme periode sidste år. 

- Kulturen lider under corona-restriktionerne. Det er derfor afgørende, at politikerne i forbindelse med de igangværende forhandlinger bliver enige om nogle klare retningslinjer, så kulturerhvervet kan åbne yderligere, Sune K. Jensen

Derudover mener DI, at de steder, hvor erhvervet stadig lider under en række restriktioner, skal der være adgang til kompensation.

- Coronakrisen er på mange måder det nye ”normale”, som vi desværre må forholde os til. Det betyder også, at politikerne er nødt til at give erhvervet nogle rammer, som de kan arbejde og planlægge ud fra. For coronavirusset vil også være i vores samfund i 2021. Der er behov for nogle klare udmeldinger til spillesteder, venues og festivaler, siger Sune K. Jensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sune K. Jensen

Sune K. Jensen

Chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi

  • Direkte +45 3377 3923
  • Mobil +45 2949 4624
  • E-mail skj@di.dk

Relateret indhold