Udenlandske hotelgæster skal ikke længere overnatte mindst seks dage for at kunne holde ferie i Danmark.

Foto: Getty
15.08.20 DIB Nyheder

DI: Corona-aftale er afgørende plaster for trængt turisme

DI glæder sig over, at Folketingets partier har lyttet og nu gør op med 6-dages-reglen om udenlandske hotelgæster.

Fredag aften nåede Folketingets partier til enighed om en aftale om den fortsatte genåbning af Danmark. Med aftalen har partierne lyttet til et brændende ønske fra danske turist- og oplevelsesvirksomheder: Nemlig at afskaffe den såkaldte 6-dages-regel om, at udenlandske hotelgæster skal overnatte mindst seks dage for at kunne holde ferie i Danmark. Aftalen er et helt afgørende plaster på såret for en hårdt ramt turismebranche, mener Dansk Industri (DI).

Adm. direktør Lars Sandahl Sørensen glæder sig over, at partierne har lyttet og nu gør op med reglen.

- Når 6-dages-reglen bliver fjernet, giver det plads til, at mange europæere fra lande - med præcis samme smittetryk som Danmark - kan komme hertil i en forlænget weekend for at fornøje sig, opleve kulturen og besøge vores forlystelsesparker. Det er virkelig en vigtig nyhed for rigtige mange turismevirksomheder og -arbejdspladser, som er hårdt trængte. Det samme gælder for luftfarten, herunder Københavns Lufthavn, som fortsat er hårdt ramt, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Dansk turisme er hårdt ramt af 6-dages regel

Bekymrende smitteudvikling

Samtidig viser DI stor forståelse for, at partierne med aftalen har valgt at gå forsigtigt til værks med den videre genåbning. Men at der samtidig er enighed om, at de tvangslukkede virksomheder og medarbejdere i oplevelsesindustrien og deres underleverandører skal have kompensation.

- Vi har klar forståelse for, at politikerne i den nuværende situation holder igen med at åbne yderligere. Vi ser en bekymrende smitteudvikling både i Danmark flere steder og i udlandet, og det skal vi tage særdeles alvorligt. Det sidste, danske virksomheder og Danmark har brug for, er at blive bragt i en situation, hvor vi må lukke ned igen, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri.

Læs også: DI: Altafgørende at undgå ny nedlukning

Ordentlig og rimelig kompensation

Med aftalen må nogle oplevelsesvirksomheder fortsat være tvungent lukket – eller omfattet af så store restriktioner, at det har afgørende betydning for deres muligheder for at overleve. Her er det vigtigt, at partierne er enige om at give kompensation til de trængte virksomheder og medarbejdere, som må holde lukket af hensyn til resten af samfundet.

- Det er åbenlyst, at vi som samfund skylder alle de virksomheder og medarbejdere, som stadig må holde lukket af sundhedsmæssige hensyn, at de får en ordentlig og rimelig kompensation. Det er også hele forudsætningen for, at vi efter krisen stadigvæk har disse virksomheder, siger DI-direktøren.

Læs også: Dansk økonomi i frit fald under coronakrisen

Sune K. Jensen

Sune K. Jensen

Chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi

  • Direkte +45 3377 3923
  • Mobil +45 2949 4624
  • E-mail skj@di.dk

Relateret indhold