Finansminister Nicolai Wammen bereder Folketingets partier på finanslovsforhandlinger i skyggen af coronakrisen. Med en såkaldt "krigskasse" på 9,2 mia. kr. vil han berede Danmark på yderligere konsekvenser af krisen.

Foto: Morten Fauerby
31.08.20 DIB Nyheder

DI: Coronapulje skal sikre en grøn genstart af Danmark

Klogt af regeringen at oprette en coronapulje på 9,2 mia. kr. i forbindelse med finanslovsforhandlingerne. Det skal understøtte, at Danmark kommer bedst og hurtigst muligt gennem krisen, siger DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Usikkerheden om coronakrisen hænger som en tung skygge over dansk økonomi og danske virksomheder. I den situation er det vigtigt, at vi som samfund virkelig prioriterer pengene klogt til at håndtere krisen og sikre en langsigtet grøn genstart af Danmark.

Det vurderer DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen på baggrund af regeringens udspil til næste års finanslov, der blandt andet indeholder en "krigskasse" på 9,2 mia. kr. til yderligere tiltag som følge af coronakrisen. 

Ifølge DI's direktør er det vigtigt, at regeringen holder et skarpt øje med udviklingen i økonomien.

- Helt grundlæggende skal Danmark være klar til at sætte ekstra tiltag i gang for at sikre job og virksomheder, hvis vi bliver ramt af en anden bølge af coronakrisen. Hvis økonomien omvendt bedrer sig, som vi håber, så bør vi gemme pengene – til investeringer i uddannelse, modernisering af samfundet, infrastruktur og klimaet. Kort sagt i at gøre Danmark stærkere, siger Lars Sandahl Sørensen.

Desuden kræver klimaambitionerne også, at der er penge til nye investeringer i grøn omstilling. 

- Hvis vi på nogen måde skal realisere vores høje klimaambitioner, så kræver de flere investeringer i at udvikle nye grønne løsninger. Derfor er det vigtigt, at Folketingets partier i kampen mod krisen satser målrettet på at styrke forskningen – både den offentlige forskning og i virksomhederne. Det vil gavne både vores eksportmuligheder og den grønne omstilling, siger DI-direktøren.

Finansminister Nicolai Wammen præsenterer mandag udspillet til næste års finanslov. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold