Ser vi på f.eks. koncertstederne og messecentre, så er de lige nu underlagt nogle arealkrav, som betyder, at det økonomisk ikke kan løbe rundt, og dermed er de stadig de facto tvangslukket, siger Lars Frelle-Petersen, medlemsdirektør i DI.

Foto: Getty
28.08.20 DIB Nyheder

DI: Forlængede hjælpepakker falder på et tørt sted

Turist- og eventvirksomhederne har med ny aftale om forlængelse af hjælpepakker fået en håndsrækning, der kan være med til at give lidt ro, mener DI.

Regeringen er sammen med V, RV, SF, og K blevet enige om en aftale, der skal hjælpe dansk erhvervsliv, kultur og idræt. Med aftalen justerer politikerne på kompensationsordningen for faste omkostninger, så flere virksomheder kan få kompensation for de tab, som de har haft grundet de mange corona-restriktioner.

- Forlængelsen af hjælpepakkerne til udgangen af oktober – og til udgangen af året, hvis restriktionerne ikke er lempet - falder på et tørt sted. Turist- og oplevelsesvirksomhederne er meget hårdt presset, og nogle ville risikere at vælte, hvis tæppet blev hevet væk under dem. Dagens aftale kan være med til at give lidt ro til virksomhederne, siger medlemsdirektør Lars Frelle-Petersen, Dansk Industri (DI).

Han understreger, at der skal mere til.

- Nu skal vi se fremad og få justeret de retningslinjer, som blandt andet koncertsteder, museer og messecentre arbejder under. Ser vi på f.eks. koncertstederne og messecentre, så er de lige nu underlagt nogle arealkrav, som betyder, at det økonomisk ikke kan løbe rundt, og dermed er de stadig de facto tvangslukket, siger Lars Frelle-Petersen.

Han fortsætter:

- Hvis vi justerer arealkravet og i stedet beder gæsterne om at bære mundbind, så vil vi igen kunne få gang i eventsteder – til gavn ikke kun for arrangørerne, men også for den store gruppe af underleverandører til hele eventsektoren. Derfor er det vigtigt, at der nu hurtigt bliver indkaldt til drøftelser i sektorpartnerskaberne, siger Lars Frelle-Petersen.

Coronaramt eventbranche efterlyser bedre kompensation

Lars Frolov-Hammer

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3565
  • Mobil +45 6167 7207
  • E-mail lahj@di.dk

Relateret