25.08.20 DIB Nyheder

DI: Regning for politireform rammer job og virksomheder

Regeringen vil indføre højere afgifter på arbejdsskader for at finansiere ny politireform. Men det kan koste arbejdspladser hos de mange virksomheder, som allerede er hårdt pressede af corona, advarer DI.

Under overskriften ”Trygheden først” fremlagde regeringen mandag sit udspil til en politireform, der blandt andet skal bane vej for 20 nye politistationer, 300 ekstra betjente og hurtigere sagsbehandling.

De nye politiske initiativer koster 395 mio. kr. i 2021 stigende til 1 mia. kr. i 2024.

En stor del af finansieringen skal dog ifølge regeringens forslag tages fra virksomhederne, der kan se frem til en højere arbejdsskadeafgift og godtgørelse for mén. Regeringen vil således forhøje afgiften med 80 mio. kr. i 2021 - stigende til en forhøjelse på 325 mio. kr. i 2024.

Og det overrasker DI’s chef for arbejdsmiljø, Anders Just Pedersen.

- I disse tider er der rigtigt mange job, som risikerer at gå tabt som følge af coronakrisen. Derfor er tidspunktet helt forkert til at lægge flere afgifter på virksomhederne i forhold til, hvor mange ansatte de har. Regeringen og Folketinget burde gøre præcis det modsatte, siger han.

Læs om politireform

Den foreslåede forhøjelse i politireformen bidrager kun til at skaffe flere penge – ikke til at bremse arbejdsskader. Anders Just Pedersen, Underdirektør

Kan koste arbejdspladser

Forhøjelsen af afgiften vil gøre det vanskeligere at beholde sine medarbejdere og samtidig også gøre det sværere at udvide virksomheden med flere ansatte.

Samlet bliver det dermed dyrere at drive virksomhed i Danmark – og uden at det forbedre arbejdsmiljøet, konkluderer Anders Just Pedersen.

- Det er en forsikringsordning, og et system, hvor vi holder hånden under de medarbejdere, som kommer til skade. Den foreslåede forhøjelse i politireformen bidrager kun til at skaffe flere penge – ikke til at bremse arbejdsskader, siger Anders Just  Pedersen.

Regeringen indleder tirsdag 25. august forhandlingerne med folketingets partier om politireformen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Anders Just Pedersen

Anders Just Pedersen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3686
  • Mobil +45 2949 4549
  • E-mail ajp@di.dk

Relateret indhold