06.08.20 DIB Nyheder

Færre konkurser end frygtet

Nye tal: Forholdsvis få konkurser i juli, men flere venter i den kommende tid på grund af coronakrisen, mener DI

I juli var der 179 konkurser blandt aktive virksomheder. Konkurserne medførte 1.295 tabte job. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Der har indtil videre været færre konkurser end frygtet under coronakrisen. Hjælpepakkerne har holdt hånden under et hårdt presset erhvervsliv. Virksomhederne har eksempelvis kunnet få kompensation for løn og faste udgifter samt udskyde betalinger af skat og moms, siger cheføkonom Allan Sørensen, Dansk Industri (DI).

- Vi kommer desværre til at se flere konkurser i den kommende tid. I takt med at kompensationsordningerne ophører, og den udskudte skat og moms skal betales, så vil flere og flere virksomheder få problemer med manglende likviditet, siger Allan Sørensen.

- Når indtjeningen styrtdykker går der typisk lidt tid, inden kassen er helt tom og konkursen indtræffer. Det er afgørende, at vi hurtigt kan få genrejst væksten, så virksomhederne kan se en vej ud af krisen og konkursen kan undgås, siger Allan Sørensen.

- Selv om flere virksomheder har fået mere gang i omsætningen igen, så har coronakrisen været hård ved virksomhedernes indtjening og flere står stadig med en tom pengekasse. Eksportvirksomhederne, oplevelsesinstitutionerne og rejsebranchen har stadig udfordringer med at få gang i omsætningen, siger Allan Sørensen.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold