13.08.20 DIB Nyheder

Grundfos sikrer rent drikkevand i udviklingslande med "vandhæveautomater".

Podcast: I Grundfos har de truffet et aktivt valg om at gøre lidt ekstra for at nå flere mennesker med adgang til rent vand. Grundfos er specialiseret i innovative pumpe- og tappeløsninger og ved at samarbejde med forskellige regeringer, NGO’er og lokale myndigheder tæt på civilbefolkningen, er Grundfos med til at levere vand til nogle af verdens mest primitive egne i Asien, Sydamerika og Afrika.

Vand er en menneskeret, men ikke alle har adgang til rent vand. I dag er op i mod 40 % af jordens befolkning påvirket af vandmangel. I mange udviklingslande er befolkningens eneste vandkilder forurenede floder og søer, hvis vand kan give alvorlige eller dødbringende vandbårne sygdomme, hvis det indtages.

I disse egne hjælper Grundfos med at finde og installere den bedste og mest effektive løsning til det enkelte område eller landsby. Grundfos løsninger tæller forskellige solcelledrevne pumper og vandautomater, også kaldet ’water ATMs’. Fælles for alle deres løsninger er, at de giver nem adgang til rent og billigt drikkevand, med pålidelige betalingssystemer, og systemer som sikrer vedligeholdelse og en bæredygtig og langsigtet drift. Således bidrager Grundfos til at indfri Verdensmål 6 om rent vand til alle, ved at arbejde med Verdensmål 17, som handler om partnerskaber for bæredygtig udvikling.

Dette kan du høre mere om i ottende og sidste afsnit af ”8 opfindelser der kan redde verden”, hvor vi har talt med Pia Yasuko Rask, Director of Safe Water I Grundfos. Iver Høj Nielsen fra organisationen State of Green er også med, og fortæller hvorfor det er så vigtigt at danne partnerskaber på tværs af civilbefolkning, myndigheder, NGO’er og virksomheder, for at komme på de rigtige løsninger og løfte Verdensmålene.

Podcasten ”8 opfindelser der kan redde verden” er en del af Dansk Industris projekt ”Fra Filantropi til Forretning”, som er støttet af Industriens Fond. Du kan læse mere om projektet her.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Louisa Høyer Hansen
Skrevet af:

Louisa Høyer Hansen

Henrik Schramm Rasmussen

Henrik Schramm Rasmussen

Chefkonsulent

Relateret indhold