14.08.20 DIB Nyheder

Hele Europa er i rødt

Nye tal: Coronakrise: Nye tal viser at ingen europæiske lande havde økonomisk fremgang i 2. kvartal

Eurolandendes samlede økonomi skrumpede med 12,1 procent i andet kvartal. I hele EU var der en tilbagegang på 11,7 procent. Det viser nye tal fra Eurostat.

- Hele Europa er gået i rødt som følge af coronakrisen. Der er ingen europæiske lande, der kan fremvise fremgang i andet kvartal, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Storbritannien, Spanien, Portugal, Frankrig og Italien er nogle af de hårdest ramte lande. De har været hårdere ramt af coronavirus, og derfor har de også været nødsaget til at lukke meget hårdt ned. Der er samtidig gået længere tid, inden de har kunnet åbne op igen. Det er derfor ikke overraskende, at de har lidt de største tab, siger Allan Sørensen.

- Danmark er indtil nu sluppet bedre igennem coronakrisen end de fleste andre europæiske økonomier. Vores store medicinal- og fødevareindustri er en klar styrke i tider med kraftig økonomisk modvind. Lande der er meget afhængige af turisme og bilproduktion har det utroligt svært, siger Allan Sørensen.

- Ingen lande er gået fri af coronakrisen. Danske virksomheder kigger desværre ud på en række eksportmarkeder, hvor efterspørgslen er stærkt reduceret. Det bliver en kamp at få eksporten tilbage på et normalt niveau, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold