Erhvervsminister Simno Kollerup (S) er på vej med lancering af otte genstartsteams. DI ser frem til at bidrage til arbejdet i teamsene.

Foto: Keld Navntoft
07.08.20 DIB Nyheder

Kollerup: Life science kan hjælpe Danmark gennem corona

Dansk Life science er blot én af nøglerne til en genrejsning efter corona. Men en vigtig en af slagsen, mener erhvervsminister Simon Kollerup, der er på vej med med otte genstartsteams til forskellige brancher.

Regeringen er på vej med en lancering af otte genstartsteams, der skal se nærmere på, hvad der yderligere kan gøres for at genstarte danske økonomi, herunder eksporterhvervene.

Blandt disse er life science erhvervet, som - ifølge erhvervsminster Simon Kollerup (S) – er en af Danmarks  nøgler til genrejsning af økonomien​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​.

I et indlæg i Børsen skriver ministeren blandt andet: 

”Life science-erhvervet i Danmark er ikke blot er en dansk styrkeposition. Det leverer også et stort bidrag til samfundsøkonomien og har en central betydning for danskernes sundhed og sundhedsvæsenets arbejdsvilkår.”

Læs også: DI: Vækstvirksomheder har det stadig svært i Danmark

Erhvervet har vist, at grøn omstilling går hånd i hånd med at skabe arbejdspladser og vækst. Simon Kollerup, erhvervsminister (S)

Find inspiration i life science

Han mener samtidig, at der kan findes inspiration i life science-erhvervet i det fremadrettede arbejde for dansk økonomi.

”Erhvervet har vist, at grøn omstilling går hånd i hånd med at skabe arbejdspladser og vækst. Helt konkret er erhvervets udledning af CO2 faldet med på 55 pct. siden 1990, når der måles isoleret på erhvervets egen udledning. Samtidig er værditilvæksten i erhvervet blevet ni gange større og antallet af produktionsmedarbejderpladser fordoblet,” skriver ministeren.

Han tilføjer, at den danske styrkeposition inden for life science er et godt eksempel på, at velfærdssamfundet er forudsætningen for et stærkt erhvervsliv, og et stærkt erhvervsliv er forudsætningen for velfærdssamfundet.

”Derfor skal vi være meget opmærksomme på sektoren fremover. Regeringen har allerede taget en række initiativer, der skal stimulere dansk økonomi, og som samtidig er med til at styrke rammevilkårene for danske virksomheder – og det gælder selvfølgelig også life science-virksomhederne,” skriver Simon Kollerup.

Læs også: Eksportvirksomheder sidder fast i mudderet

Genstartsteams er god begyndelse

Det er endnu ikke offentliggjort, hvem der skal repræsentere branchen i regeringens  kommende genstartsteams, men Dansk Industri ser frem til at bidrage til arbejdet.

- Det er et godt initativ, som vi forventer os meget af. Vi ønsker, at arbejdet kan lede frem til en ambitiøs vækststrategi for life science industrien, for at udløse det enorme potentiale, som branchen har som vækstmotor i Danmark, siger Henriette Søltoft, vicedirektør med ansvar for life science i Dansk Industri (DI).  

Hun fremhæver blandt andet nødvendigheden af et endnu tættere offentligt og privat samspil på sundhedsområdet samt fokus på de store muligheder der ligger i bedre brug af sundhedsdata. 

- Derudover er det blandt andet vigtigt at hæve fradraget for forskning og udviklingsudgifter samt at gøre fradraget permanent, og at vi får øget kapacitet på dansk grund til at godkende medicinsk udstyr. Det er et kæmpe kapacitetsproblem på hele det europæiske marked, siger Henriette Søltoft.

DI har lancereret en syvpunkts plan, der opridser tiltag, der kan komme life science branchen til gavn  Læs planen: Life science tilbage på sporet

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Få hjælp

Få gratis rådgivning, hvis din virksomhed er udfordret af corona
Industriens Fond tilbyder gratis rådgivning til virksomheder med 10-500 ansatte der beskæftiger sig med produktion, fremstilling eller teknologi her i Danmark. Ring 33773417 nu og hør, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Læs mere på Genstartnu.dk

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jens Peter Bjerg

Jens Peter Bjerg

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3947
  • Mobil +45 2917 0272
  • E-mail jpbj@di.dk

Relateret indhold