Nextfood har - forenklet beskrevet - udviklet et intelligent system til automatisk dyrkning af planter og til automatisering af processerne omkring plantedyrkning.

Nextfood
06.08.20 DIB Nyheder

Nextfoods højteknologiske skuffer sparer pesticider, emballage og transport

Podcast: Grøntsager som kan dyrkes i skuffer og styres med en app der giver dig mulighed for at bestemme hvilken sort, mængden og hvornår grøntsagerne skal være klar - det lyder helt utroligt, men det er netop en sådan teknologi, som virksomheden Nextfood har specialiseret sig i.

Den nuværende fødevareproduktion står for store dele af vores negative klimaaftryk i verden. Samtidig stiger befolkningstilvæksten, hvilket betyder, at fødevareforsyningen skal øges markant. Nextfoods teknologi bidrager til løsningen af disse problemer og taler dermed direkte ind i Verdensmål 2 og 12 der handler om at sikre mad nok til alle og ansvarligt forbrug og produktion.

Selve teknologien er et sammensurium af metoder som rummer alt mellem biologi, software og et IOT-system, men er forenklet beskrevet et intelligent system til automatisk dyrkning af planter og til automatisering af processerne omkring plantedyrkning.

I syvende afsnit af podcasten ”8 opfindelser der kan redde verden” kan du høre Rasmus Bjerngaard, Co-Founder og CEO hos Nextfood, forklare om teknologien som kan revolutionere fødevareproduktionen ved at spare på både pesticider, emballage og transport, samt bidrage til at sikre fødevareforsyningen i fremtiden.

Kristian Holst Laursen, adjunkt på Institut for Plante- Miljøvidenskab ved Københavns Universitet, er også med og uddyber begrebet vertical farming og dets store potentiale inden for fremtidens landbrug.

Podcasten ”8 opfindelser der kan redde verden” er en del af Dansk Industris projekt ”Fra Filantropi til Forretning”, som er støttet af Industriens Fond. Du kan læse mere om projektet her.

Læs også: Sæt turbo på bæredygtighed med ny Verdensmål-portal fra DI

Fakta

Vil du omsætte FN’s verdensmål til bæredygtig forretning?

Kom hele vejen rundt om verdensmålene på 6 netværksmøder, der afholdes 6 forskellige steder rundt i landet. Efter første møde i DI afholdes alle møder hos virksomheder, der arbejder strategisk med bæredygtighed.

Læs mere om Netværk for verdensmål og strategi

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Louisa Høyer Hansen
Skrevet af:

Louisa Høyer Hansen

Henrik Schramm Rasmussen

Henrik Schramm Rasmussen

Chefkonsulent

Relateret indhold