Smart Production Lab på Aalborg Universitet tilbyder - i samarbejde med Dansk Industri og Togsverd Consult, - og med støtte fra Industriens Fond - gratis 5G test.

Foto: AAU
07.08.20 DIB Nyheder

Nu kan virksomheder teste 5G – kvit og frit

Danske virksomheder får nu - gratis - mulighed for i praksis at afprøve de store muligheder i det kommende 5G højhastighedsbredbånd.

For mange SMV’er kan det være en stor mundfuld at kaste sig ud i at bruge ny teknologi som 5G og IoT (Internet of things) i deres produktion. Det handler om at identificere forretningspotentiale og i endnu større grad opbygge erfaring med 5G, før teknologien for alvor kan løfte digitaliseringen i virksomheden. Det bliver nu muligt at afprøve – kvit og frit - i praksis i Aalborg Universitets 5G Smart Production Lab.

- Vi forventer at se primært SMV’er, der fx sammen med en teknologileverandør vil prøve en konkret idé af. Det centrale i projektet er vores industri 4.0 lab på Aalborg Universitet, som er udstyret med 5G og andre trådløse teknologier. Så her får man en teknologisk sandkasse af dimensioner til rådighed – understøttet af forskere fra universitetet. Her gør vi det nemt at afprøve 5G, siger Preben Mogensen, professor, AAU.

Læs også: Topledere vil have ansvarlig tech

Kick-off-arrangement 27. august

Det er Aalborg Universitet, Dansk Industri og Togsverd Consult, der med støtte fra Industriens Fond står bag projektet ”Industriel IoT med 5G”, hvor virksomheder fra alle brancher kan afprøve teknologien i forhold til deres egen forretning.

Torsdag den 27. august inviteres virksomhederne med til kick-off-arrangement, hvor parterne vil fortælle om det potentiale, 5G og IoT har til at give virksomheder et teknologisk boost og forbedre innovation og konkurrenceevne.

- I Dansk Industri arbejder vi for at sænke adgangsbarriererne for anvendelsen af 5G. Med det her projekt kan virksomheder uden omkostning komme i gang med 5G og IoT. Om det så skal bruges sammen med kunstig intelligens, VR/AR, edge cloud, eller hvad man nu kan forestille sig, lader vi stå helt frit. Det her er et vigtigt initiativ for at undgå, at dansk erhvervsliv kommer bagefter andre lande på 5G, siger Christian Hannibal, konstitueret branchedirektør, Dansk Industri.

Ud over at tilbyde testforløb til virksomheder vil projektet også tilbyde netværksforløb samt udbrede erfaringerne med at afprøve 5G i lab’et i Aalborg.

Læs mere om - og meld dig til - kick-off-arrangementet

Læs mere om projektet ”Industriel IoT med 5G”

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Kristiansen

Morten Kristiansen

Fagleder, Telepolitik

  • Direkte +45 3377 4808
  • Mobil +45 2437 0173
  • E-mail mokr@di.dk

Relateret indhold