Direktør for Byggeriets Kvalitetskontrol, Klaus Ising Hansen begyndte hurtigt at tænke i muligheder, da planen om en sammenlægning mellem Dansk Industri og Dansk Byggeri blev offenliggjort.

Foto: Christer Holte
22.09.20 DIB Nyheder

Ægteskab giver ny datter i DI

DI’s sammenlægning med Dansk Byggeri styrker mulighederne inden for kvalitetskontrol. Direktør Klaus Ising Hansen ser potentiale for hele DI i datterselskabet Byggeriets Kvalitetskontrol.

I den sydjyske by Vejen ligger Byggeriets Kvalitetskontrol, der er et datterselskab til Dansk Byggeri. Direktør og Lead Auditor Klaus Ising Hansen har været med siden starten i 2001, hvor selskabet kun certificerede autoriserede kloakmestre. Siden er der sket meget.

– Vi har haft en del vokseværk. Ret hurtigt fik vi en lang række kloakmestre som kunder. I de følgende år er der blandt andet kommet VVS-installatører, elinstallatører og vinduesfabrikker til. Nu er vi oppe på cirka 2900 kunder, der er spredt ud over hele landet, fortæller han.

Fra basen i Vejen kører de ansatte auditører rundt og kontrollerer, om blandt andre autoriserede elinstallatører, VVS-installatører, energikonsulenter og kloakmestre lever op til reglerne. Opgaverne har ændret sig siden 2001. En certificering omfatter blandt andet kontrol af kundens kompetencer, udstyr og om de udfører arbejdet efter reglerne. Hos vinduesfabrikkerne kontrollerer Byggeriets Kvalitetskontrol eksempelvis at mål, malingstykkelse og trækvalitet overholder kravene for den såkaldte DVV-ordning.

Håber på synergieffekt

Klaus Ising Hansen blev overrasket, da han hørte, at Dansk Byggeri og DI skulle lægges sammen, og han begyndte ret hurtigt at se muligheden for et potentiale.

– Jeg tænkte på, om Dansk Industri ville fortsætte ejerskabet på samme måde som Dansk Byggeri, eller om de havde andre planer. Heldigvis stod det hurtigt klart, at vi i fremtiden bliver en del af Dansk Industri. Derefter begyndte jeg at tænke på, hvad virksomheden kan få ud af sammenlægningen, siger han.

Klaus Ising Hansen håber nu på en synergieffekt, hvor Byggeriets Kvalitetskontrol kan udvide sit arbejde.

– Hvis der er brancher eller virksomheder, der er tilknyttet DI, som har behov for certificering, kan vi vurdere, om vi kan levere den. Hvis vi ikke kan det, kan vi måske rådgive om, hvor og hvordan de pågældende virksomheder og brancher kan blive certificeret, forklarer han.

Dansk Byggeris datterselskab i Vejen er ikke uvant med omstillinger. Det har virksomheden blandt andet bevist under coronakrisen, hvor fly stod på jorden, og auditørerne derfor ikke kunne passe deres kontrol­aktiviteter. Det fik to auditører til selv at køre på kontrolbesøg til vinduesproducenter i Polen i egen bil.

BRUG DI I VEJEN

Kontakt direktør Klaus Ising Hansen på 7216 0242, kih@byggekvalitet.dk, hvis du vil vide mere om Byggeriets Kvalitetskontrol.

BYGGERIETS KVALITETS-KONTROL

·          Grundlagt i 2001 som datterselskab af Dansk Byggeri.

·          Kontrollerer, at elinstallatører, VVS-installatører og kloakmestre anvender godkendte kvalitetsledelsessystemer til at drive en autoriseret virksomhed.

·          Udfører bl.a. også kvalitetskontrol af vinduer, vådrum og energimærkninger

·          Hovedkontor i Vejen og har 11 medarbejdere

·          Klaus Ising Hansen har været direktør siden 2007.

Læs mere på: byggekvalitet.dk

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter Henningsen Hansen
Skrevet af:

Peter Henningsen Hansen

Peter Stenholm

Peter Stenholm

Vicedirektør

  • Direkte +45 7216 0102
  • Mobil +45 4117 4736
  • E-mail pss@di.dk

Relateret indhold